Έχει εισπραχθεί έστω κι ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ;

7.10.13

Διαβάζω στο Κουτί της Πανδώρας ότι αύριο διεξάγεται η δίκη του δημοσιογράφου και εκδότη του HOT DOC, Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος είχε αρχικά συλληφθεί για τη δημοσιοποίηση της λίστας είχε αθωωθεί στο δικαστήριο. Στη συνέχεια όμως η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ο δημοσιογράφος, αναμένεται αύριο να δικαστεί εκ νέου.

Mε αφορμή λοιπόν το νέο επεισόδιο στη νομική περιπέτεια ενός δημοσιογράφου που έκανε το αυτονόητο, θα ήθελα να επαναδιατυπώσω αυτούσια τα ερωτήματα που είχε θέσει η Παραπολιτική πριν από περίπου 3 μήνες:

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει υπεύθυνα για το τι απέγινε η λίστα Λαγκάρντ; Προχωρούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ; Έχουν ήδη εντοπιστεί περίεργες συναλλαγές; Έχουν επιβληθεί πρόστιμα; Έχει κερδίσει το Δημόσιο χρήματα;

Υποθέτω ότι τα κρατικά ταμεία θα έχουν ήδη γεμίσει με εκατομμύρια ευρώ από τη στιγμή που ήταν τόσο εύκολο να αξιοποιηθεί η λίστα. Φαντάζομαι ότι μόνο και μόνο επειδή η λίστα έπεσε στα χέρια του «κτήνους» Παπακωνσταντίνου δεν αξιοποιήθηκε. Φαντάζομαι ότι άξιοι και έντιμοι διάδοχοι του θα έχουν ήδη τιμωρήσει παραδειγματικά τους φοροφυγάδες της λίστας.

Τι; Όχι; Δεν ήταν τόσο απλό τελικά;