Η παράξενη θεωρία Δένδια για άκρα και την ψήφο του ελληνικού λαού

12.10.13

«Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία κι έχω καλέσει τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ , στο σύνολό του, είναι 'άκρο αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχτεί κάποιος. Ειδικά αν υπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού», δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στα Νέα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.



Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς στην αξιολόγηση του για το αν ένα κόμμα είναι άκρο, το αν έχει λάβει τη νομιμοποίηση του εκλογικού σώματος. Με την ίδια λογική, ούτε η Χρυσή Αυγή μπορεί να θεωρηθεί άκρο κι επίσης μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι «τα ακραία στοιχεία της είναι απομονωμένα στη φυλακή».

Με έχει κουράσει επίσης η διαπίστωση χαριστικού ύφους του τύπου «αν και έχει ακραία στοιχεία, δεν είναι άκρο ο ΣΥΡΙΖΑ». Υπάρχει κάποιο κόμμα που δεν διαθέτει ακραία στοιχεία; Οι ορδές των ΠΑΣΠιτων και των ΔΑΠιτων που δέρνονταν για χρόνια στα πανεπιστήμια δεν ήταν ακραία στοιχεία; Ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν είναι ακραίο στοιχείο; Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης; Ο Βύρων ο Πολύδωρας;

Δεν μπορώ πραγματικά να πιστέψω ότι σε μια χώρα με τόσα προβλήματα συζητάμε τις βλακείες που ενσωματώνουν στην ατζέντα του δημοσίου διαλόγου όσοι δεν θέλουν να κριθούν για τις πράξεις και κυρίως για τις παραλείψεις τους.