Μέχρι και κάτι σαν μαϊμού-περιπολικό βρέθηκε στην κατοχή ανθυπαστυνόμου της φρουράς του Γιώργου Γερμενή

1.10.13


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 55χρονου Ανθυπαστυνόμου, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.Ειδικότερα, χθες (30-09-2013) πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες, στην οικία του Ανθυπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-τέσσερις (4) πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά,
-δερμάτινη θήκη με δύο (2) μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού,
-σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ.,
-δύο (2) λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι,
-αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι,
-εκατόν σαράντα πέντε (145) φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm ,
-σαράντα δύο (42) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
-φορητός ασύρματος,
-δισέλιδο έγγραφο
-δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία, που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού,
-δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ»
αφίσα με τίτλο «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ»

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο της οικίας του βρέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά, προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο, προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.

Επίσης, για το συγκεκριμένο όχημα, δε προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων – σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των αστυνομικών οχημάτων περιπολίας. Και τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν ως προϊόν λαθρεμπορίας .

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
-μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκ.,
-υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος,
-δύο (2) χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων,
-βούρδουλας μήκους 80 εκ.
-κάρτες της τοπικής οργάνωσης και κάρτα βουλευτή συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος

Ο συλληφθείς, ο οποίος οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, είχε διατεθεί ως φρουρός σε Βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Μπορεί μεν κανείς να μην δικαιούται να δηλώνει έκπληκτος για τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής αλλά από την άλλη λίγοι περίμεναν ότι είχαν καταφέρει να αναπτύξουν τέτοια επιχειρησιακή δύναμη.

Είναι ασύλληπτο το ότι βρέθηκε μέχρι και όχημα που η ίδια η Αστυνομία παραδέχεται εμμέσως ότι μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί σαν να είναι όχημα της Ασφάλειας.