Oργή στο ΠΑΣΟΚ για τη σύμπλευση Χρυσής Αυγής- φιλοσαμαρικής Δημοκρατίας

7.10.13


Πιθανότατα ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν είχε δει η Χρυσή Αυγή ότι θα ερχόταν μια μέρα που η εφημερίδα «Δημοκρατία» που δημιουργήθηκε για να στηρίξει το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά θα υιοθετούσε τόσο ανοιχτά τη γραμμή υπεράσπισης της.
Η περιβόητη φυλλάδα που φιλοξενεί τις απόψεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και έχει την «τύχη» να αρθρογραφούν σε αυτήν προσωπικότητες όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, επέλεξε στην κυριακάτικη έκδοση της να παίξει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζοντας ως «εγκληματική οργάνωση» το ΠΑΣΟΚ.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις μέσα σελίδες της εφημερίδας τονίζεται ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το τελευταίο που μπορεί να κουνά το δάχτυλο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να μιλά για εγκληματική οργάνωση». Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υπερασπιστεί κανείς του νεοναζί και να προσφέρει πολύτιμο άλλοθι στις εγκληματικές ενέργειες τους;

Το αστείο είναι ότι η εφημερίδα δημοσιεύει ουσιαστικά, με μικρές τροποποιήσεις, μια λίστα με «σκάνδαλα» που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο Διαδίκτυο. Σχετική λίστα σκανδάλων έχει κυκλοφορήσει και για τη Νέα Δημοκρατία αλλά αυτή δεν πρόκειται να τη δείτε δημοσιευμένη στη συγκεκριμένη φυλλάδα.

Εξαιτίας αυτού του πρωτοσέλιδου, από το γραφείο Τύπου του  ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με σαφείς υπαινιγμούς για την ταυτότητα της εφημερίδας:

Το γεγονός ότι αγνοούμε τα χυδαία, ανυπόστατα και συκοφαντικά σχόλια της εφημερίδας που φέρει δυστυχώς  τον τίτλο «Δημοκρατία» λόγω του μηδενικού της κύρους, φαίνεται ότι αποθράσυνε τους υπεύθυνους για την έκδοση της. 

Έτσι, ενώ συνήθως επιδιώκει να εμφανίζεται ως αυθεντικός εκφραστής της δεξιάς, εφαπτόμενος με κύκλους της ΝΔ την οποία - υποτίθεται -  θέλει να προστατεύσει από τη συνεργασία με το «κακό» ΠΑΣΟΚ,  με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ομολογεί την πλήρη σύμπλευση της με την  «Χρυσή Αυγή». 

Κάρφος στον οφθαλμό της ηγεσίας του ναζιστικού μορφώματος και της εν λόγω εφημερίδας είναι φυσικά  το ΠΑΣΟΚ, που πρώτο - και μόνο για μήνες ολόκληρους - έθεσε το ζήτημα που τώρα κυριαρχεί επιτέλους στο δημόσιο βίο.

Είναι όμως τώρα η στιγμή τα αρμόδια  πολιτειακά όργανα να ελέγξουν η εφημερίδα αυτή που κινείται παράπλευρα με τη ΧΑ και κάνει ψευτοεισοδισμό στη ΝΔ με επιλεγμένους κάθε φόρα στόχους, ποιά οικονομική υπόσταση και τι πηγές χρηματοδότησης έχει.