Πεταλωτής: Τεράστιες οι ευθύνες Σαμαρά για το κλίμα μίσους όταν σήκωνε το αντιμνημονιακό μπαϊράκι

3.10.13

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠαΣοΚ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

-Το πρόβλημα είναι ότι προβλήθηκε ή άφησε η ίδια η κυβέρνηση να καλλιεργηθεί μία προσδοκία ότι έχει τελειώσει η Χρυσή Αυγή. Όταν ο κ. Σαμαράς  -όντας στο εξωτερικό-, δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στη φυλακή, ενώ δεν βρισκόταν -ήταν ούτε καν προσωρινά κρατούμενη, ήταν κρατούμενη στη ΓΑΔΑ, απλώς για να απολογηθούν-, τότε νομίζω είναι ευθύνη των πολιτικών και στη συγκεκριμένη περίπτωση της κυβέρνησης, να δίνει τις σωστές διαστάσεις».


-Το ΠαΣοΚ συγκυβερνά αυτή τη στιγμή με τη Νέα Δημοκρατία, με ό,τι σημαίνει αυτό και με όσες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις έχουμε πολλοί από εμάς. Από τη στιγμή που συγκυβερνά, έχει σαφέστατα την ίδια ευθύνη ή εν πάση περιπτώσει ένα μερίδιο ευθύνης. Την ηθική ευθύνη σαφώς την έχει. Την πολιτική ευθύνη επίσης, από τη στιγμή που στηρίζει με υπουργούς την κυβέρνηση. Γι' αυτό εγώ δεν ξεχωρίζω κόμματα , μιλάω για την κυβέρνηση...

-Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε αντιρρήσεις και επιφυλάξεις και για το θέμα του κυβερνητικού πλαισίου...

Βεβαίως έχω και αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει ακόμα κυβερνητικό πλαίσιο. Εάν πάμε αλλού, αυτή η περιβόητη συμφωνία που κάνουν τουλάχιστον όλα τα πολιτισμένα κόμματα, σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, όταν υπάρχει συγκυβέρνηση δύο κομμάτων, με διαφορετικές ιδεολογίες και αυτό που ονομάζουν συμβόλαιο στη Γερμανία μεταξύ των δύο κομμάτων, ακόμη στην Ελλάδα το περιμένουμε μετά από ένα χρόνο και συγκυβέρνησης.

-Ποιος από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου καλλιέργησε αυτό το κλίμα μίσους; 

Πρώτα από όλα, οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας -η οποία σήμερα παρουσιάζεται άμωμη και αμόλυντη-, είναι τεράστιες και ειδικότερα του κ. Σαμαρά. Όταν έπρεπε να δείχνει τότε την αποφασιστικότητά του, όταν δηλαδή μπαίναμε στα μνημόνια, όταν υπήρχε η ανάγκη μίας στοιχειώδους συναίνεσης για το τι θα κάνουμε στην τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν  η χώρα, ύψωνε μαζί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μαζί με την Χρυσή Αυγή το αντι-μνημονιακό μπαϊράκι, το οποίο το ξέχασε στα γραφεία της Ρηγίλλης, όταν  έγινε κυβέρνηση. Βέβαια το μερίδιο της ευθύνης δεν είναι το ίδιο και μακριά από εμένα οποιαδήποτε ισοπέδωση. Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα. Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, μιας που ανακαλύψαμε και αυτό τον όρο... Αλλά οι ευθύνες τους στη διάχυση του μίσους και στη δηλητηρίαση της κοινωνίας που ξέφευγαν πολύ από τις αντιδράσεις -οι οποίες και επιβάλλονταν προς την κυβέρνηση-, ήταν και είναι πολύ μεγάλες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ένα τεράστιο μπράβο στον Γιώργο Πεταλωτή για το θάρρος του. Επιτέλους, κάποιος από το ΠΑΣΟΚ θυμίζει την τεράστια υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας από το νυν δήθεν «υπεύθυνο» Αντώνη Σαμαρα.