Σε στρατόπεδο εργασίας στη Σιβηρία θα εκτίσει την ποινή της μέλος των Pussy Riots

6.11.13


Σε στρατόπεδο εργασίας στην καρδιά της Σιβηρίας, 4.500 χιλιόμετρα(!) μακριά από τη Μόσχα, μεταφέρθηκε τελικώς η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος των Pussy Riot, η οποία εκτίει ποινή δύο ετών σε ρωσικές ποινικές αποικίες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Repubblica.

Το στρατόπεδο εργασίας Νο 50 βρίσκεται στην περιφέρεια Κρασνογιαρσκ και συγκεκριμένα στην πόλη Νίζνι Ινγκάς, βορείως της Μογγολίας.

Η νεαρή Ν. Τολοκονίκοβα εκτίει την συγκεκριμένη ποινή για την «πανκ προσευχή» την οποία ερμήνευσε εντός του ιερού ναού του Χριστού του Σωτήρος στη Μόσχα, καταγγέλλοντας τον ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τους δεσμούς της ρωσικής Εκκλησίας με το καθεστώς του.

Την ανακοίνωσε έκανε ο ίδιος ο σύζυγός της, Πιοτρ Βερζίλοφ, στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι, την στιγμή που έγραφε, η μεταφορά της γυναίκας του βρισκόταν σε εξέλιξη.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμηθείτε εδώ πως τρία νέα κορίτσια βρέθηκαν στα γκουλαγκ για ένα τραγούδι. Όλα αυτά στη «δημοκρατία» του Βλάντιμιρ Πούτιν που εμπνέει τόσο την κοινή γνώμη στην Ελλάδα...