Την επιστροφή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη

13.11.13



«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας», δήλωσε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη –θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη βουλή, η οποία παρεμπιπτόντως δεν ήταν του επιπέδου που θα απαιτούσε ο λαός, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία και χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό μπορεί να γίνει καλώντας τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για μία συμμετοχή στην κυβέρνηση, της ΔΗΜΑΡ, και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει για την επόμενη διετία».

Πηγή: Real.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ξόδεψαν ήδη μια μεγάλη ευκαιρία με την ανούσια προγραμματική συμφωνία που ανακοίνωσαν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χρόνος πια για την πρόταση της κ. Μπακογιάννη, η οποία κατά τα λοιπά είναι θεωρητικά σωστή.