Παπαδημούλης: Δεν στοχεύουμε στην εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος το πήγε από το 20% στο 5%

23.12.13

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Κ.Βαξεβάνης-Κ.Αρβανίτης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πέρα από το έλλειμμα ψυχραιμίας και ήθους που δείχνει το υβριστικό αμόκ του κ. Βενιζέλου εναντίον όλων όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πάνω από ενάμιση εκατομμύριο πολιτών, η συμπεριφορά του φανερώνει και ένα πλεόνασμα πανικού. Αυτό ωστόσο είναι κατανοητό, γιατί ο κ.Βενιζέλος παρέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ του 20% περίπου, που μετά πήγε στο 12% και τώρα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν γύρω στο 5%. Μόνο που δεν του φταίει γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει ότι έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της υπερ-δεξιάς ΝΔ και ο κόσμος που νιώθει προδομένος από την πορεία του είναι ο πρώτος που μας τραβάει από το μανίκι για να μη γίνουμε ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και μέσα στην Κ.Ε του συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ, αρκετοί του λένε ότι πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό και του ασκούν κριτική, ενώ ακούγονται και σενάρια για τη διαδοχή του. Κι όλα αυτά βεβαίως, ο κ. Βενιζέλος τα αντιμετωπίζει υβρίζοντας και επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το άκουσα, η πρώτη μου αντίδραση ήταν «κοίτα ποιος μιλάει», ενώ τα σχόλια των πολιτών από χθες είναι «όταν σας αποκαλεί τσογλάνια ο Βενιζέλος, να το εισπράττετε περισσότερο ως έπαινο». Εμείς πάντως δεν έχουμε καμία προσωπική βεντέτα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε είναι στόχος μας η εξαφάνιση του κόμματός του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η αλήθεια του ότι ο Βενιζέλος συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά επιδίωξε κι εν μέρει πέτυχε να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν επιστράτευσε γι' αυτό τους διάφορους Τσουκαλάδες και Μητρόπουλους.

Απλώς πλέον πλησιάζει η ώρα των κυβερνητικών ευθυνών για τον ΣΥΡΙΖΑ και διαβλέπουν ότι θα χρειαστούν τη στήριξη του σοβαρού προοδευτικού ακροατηρίου που στήριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου, την πιο σοβαρή κυβέρνηση της κρίσης. Το παράδοξο είναι ότι θα χρειαστούν αυτή τη στήριξη και για να γλυτώσουν και από τους...Τσουκαλάδες.

Ρόδα είναι και γυρίζει τελικά...