Η γενιά του 2009 δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη στο ΠΑΣΟΚ

13.12.13

Παραθέτω αποψινή επιστολή βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική για την επόμενη μέρα του Κινήματος

Σύντροφε Πρόεδρε,

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν  τη  συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο. 

Για το λόγο αυτό, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή  προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας.

Τα μέλη της ΚΠΕ:

Κελεπούρης Ανδρέας, Κίτσιος Βασίλης, Μακρυπίδης Ανδρέας, Μωραΐτης Θάνος, Ντόλιος Γιώργος
Ξεκαλάκης Στέφανος, Όθωνας Μανώλης, Παπαθανάση Αφροδίτη, Πεταλωτής Γιώργος, Σαχινίδης Φίλιππος, Τάτσης Κωνσταντίνος

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή εξέλιξη εντός του ΠΑΣΟΚ, μετά την εκδήλωση των 58, η οποία κι εκφράζει την αγωνία μιας σημαντικής ομάδας στελεχών σχετικά με τη διάθεση που δείχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να «παραχωρήσει» το κόμμα στις διεργασίες των 58.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό, υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτιμούν να δώσουν μια διαφορετικού τύπου μάχη από αυτήν της σύμπραξης με τους 58 ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν θεωρούν ότι το ιστορικό ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προσφερθεί με τέτοια ευκολία σε διεργασίες στις οποίες συμμετέχουν και άνθρωποι που το πολέμησαν κι ανήκουν στη σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης.

Η υγιής παπανδρεϊκή γενιά του 2009 φαίνεται να μην έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη.