Αν είναι αυτοί οι «φιλελεύθεροι» της Νέας Δημοκρατίας...

6.12.13

Ένας φίλος μου υπέδειξε να διαβάσω τη συνέντευξη του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκου στην Athens Voice, τονίζοντας μου ότι είναι ένα από τα λίγα γαλάζια στελέχη που τάσσονται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Βρήκα τη δήλωση και πραγματικά απογοητεύτηκα, πιο πολύ από όσο θα απογοητευόμουν αν την έκανε ένας βουλευτής τύπου Ταμήλου.

Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Αίφνης η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης προκάλεσε νέους κραδασμούς στη Βουλή, την αντίδραση της Εκκλησίας, αλλά και την κυβερνητική συνοχή. 

Ο Α. Παπαμιμίκος δίνει τη δική του εκδοχή για το πρόβλημα: «Υπάρχουν δύο δεδομένα. Η καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και η κοινωνική πραγματικότητα. Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σ’ αυτά; Το σύμφωνο συμβίωσης έρχεται να διευθετήσει μια σειρά από γραφειοκρατικά και νομικής φύσεως προβλήματα, οπότε καλό είναι να μην εθελοτυφλούμε. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας κάνει να πάρουμε επιπόλαιες αποφάσεις σε ευαίσθητα και σύνθετα θέματα, όπως αυτό της δυνατότητας υιοθεσίας από τα ζευγάρια ομοφυλοφύλων. Δεν πρέπει εν ονόματι καμιάς προοδευτικότητας ούτε να βιαζόμαστε ούτε και να πετροβολούμε την Εκκλησια που έχει ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο και που αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ανακουφίζει και υλικά αλλά και ψυχικά πολλούς ανθρώπους που περνάνε δύσκολα αυτές τις στιγμές της κρίσης. Μαζί με το θεσμό της οικογένειας, άλλωστε, έβγαλαν τους Έλληνες από πολλά αδιέξοδα που προέκυψαν μέσα στην κρίση».

Ο «φιλελεύθερος» και «τολμηρός» κ. Παπαμιμίκος δεν κάνει ούτε μισή δήλωση υπέρ της ισότητας των ανθρώπων ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις αλλά επικαλείται μια δικαστική απόφαση και την «κοινωνική πραγματικότητα» και κάνει λόγο και για «γραφειοκρατικά» προβλήματα.

Χωρίς μάλιστα να τον ρωτάει κανείς, βάζει στη συζήτηση και την Εκκλησία(!), κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον ανθρωπιστικό της έργο(!), λες και όποιος βοηθάει τους φτωχούς πρέπει να έχει λόγο και για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων!

Αν ούτε ένας 34χρονος δεν βρίσκει το θάρρος να πει «το Κράτος πρέπει να είναι ουδέτερο απέναντι στις σεξουαλικές προτιμήσεις των πολιτών» και λέει κάτι μισό με χίλιους αστερίσκους, τότε μάλλον δεν μπορεί κανείς να ελπίζει σε αυτή την παράταξη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπων.