Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ο υφυπουργός τα βάζει με τους συνδικαλιστές και ο...υπουργός τους στηρίζει

30.12.13


Τι κι αν η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν. Όπως για παράδειγμα τα ρουσφέτια και οι διευκολύνσεις υπουργών και πολιτικών προς συγκεκριμένες ομάδες ή συντεχνίες.

Μπορεί ο αρχηγός του κόμματος να έχει προειδοποιήσει για μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά όπως φαίνεται λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που μόνο για τη σχολική χρονιά 2013-2014 προσελήφθησαν 2.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, κάποιοι καταφέρνουν έως και σήμερα, παρά το ότι πληρώνονται για να διδάσκουν στα σχολεία, να απαλλάσσονται χαριστικά από τα καθήκοντά τους. Και βέβαια, για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται εξαιτίας της δικής τους απαλλαγής, το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς) αναγκάζεται να πληρώνει κι άλλους.

Η ιστορία ξεκινά στις 28/8 όταν στα γραφεία του Υπουργού, του Υφυπουργού και του Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας φτάνει ενημερωτικό έγγραφο της αναπληρώτριας διευθύντριας, στο οποίο αναφέρεται πως «για τα μέλη του Δ.Σ του ΚΕΜΕΤΕ (Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης) της ΟΛΜΕ δεν ισχύουν οι προβλεπόμενες διατάξεις συνδικαλιστικών διευκολύνσεων», αφού δεν πρόκειται όπως εξηγεί για συνδικαλιστική οργάνωση. Ωστόσο -από το 1995- παρά τις αντίθετες εισηγήσεις όλα τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ απαλλάσσονται των διδακτικών του καθηκόντων χαριστικά. Τέλος, στο απαράδεκτο καθεστώς έβαλε -προσωρινά- η αρνητική απόφαση του υφυπουργού παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος, λαμβάνοντας υπόψη τον νόμο, αρνήθηκε να υπογράψει όπως φαίνεται στα έγγραφα για την απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα καθήκοντά τους για μία ακόμη χρονιά.

Μια απίθανη ιστορία από το υπουργείο Παιδείας από την Κατερίνα Παναγοπούλου στην Athens Voice εδώ.