Απολυμένε ακούμπα στον ώμο του Κουτσούμπα

2.12.13

Πέντε νέες απολύσεις έγιναν στον «Ριζοσπάστη» με την εκπνοή του Νοεμβρίου. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ απολύθηκαν οι κκ. Γρ. Τραγανίδας, του πολιτιστικού ρεπορτάζ με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο κ. Κ. Τρακόσας του  εργατικού ρεπορτάζ με 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ο κ. Ηρ. Κακαβάνης, διορθωτής με 22 χρόνια προϋπηρεσίας, ο κ. Κ. Κρεμμύδας, συντάκτης ύλης, με 30 χρόνια στο επίσημο κομματικό έντυπο και η κυρία Αλεξάνδρα Φωτάκη, από το διεθνές ρεπορτάζ, με 10 χρόνια προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι τέσσερις εκ των πέντε απολυθέντων (Τραγανίδας, Τρακόσας, Κακαβάνης και Φωτάκη) ανήκουν στα μέλη του ΚΚΕ που έχουν διατυπώσει τις διαφωνίες τους με την ακολουθούμενη «γραμμή» και μάλιστα ότι αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε αντίθεση με την κυβέρνηση που αρνείται ή τουλάχιστον δυσκολεύεται να εφαρμόσει νέα μέτρα, το ΚΚΕ προχωρά τολμηρά και αποφασιστικά σε απολύσεις εργαζομένων στις επιχειρήσεις του.

Πιστεύω ότι πιο εύκολα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα ο Κουτσούμπας στον Ριζοσπάστη παρά η κυβέρνηση και ο Στουρνάρας.

10 σχόλια:

 1. Αν όμως ο Ριζοσπάστης εκδιδόταν σε ένα καθεστώς που η ιδεολογία του προωθεί όχι αυτοί οι υπάλληλοι δεν θα ήταν απολυμένοι αλλά και δεν θα υπήρχε η έννοια του άνεργου και μοιραία ο όρος. Οκ, θα μου πεις οι λαοί θέλουν καταναλωτική ευμάρεια και όποιο κόστος συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία. Σ'αυτή την ελεύθερη όμως οικονομία είναι από αντινομία έως παρανομία να ζητάς από το Ριζοσπάστη να εφαρμόσει τις ιδέες του στα πλαίσια της εκδοτικής του επιχείρησης. Σε ένα μήνα θα έχει φαλιρίσει-εξάλλου γι'αυτό ουσιαστικά είναι φαλιριμένη η επιχείρηση.Ή μήπως οι απολυμένοι του ΔΟΛ-είμαι κι εγώ κατά κάποιο τρόπο ένας, δούλευα με μπλοκάκι και από το 2010 πάπαλα-είναι ευτυχέστεροι επειδή δεν τους απέλυσε ασυνεπής με την ιδεολογία του κομουνιστής; Οι απολύσεις και η ανεργία είναι συστατικό και ουσία της ελεύθερης οικονομίας από την οποία ούτε ο Ριζοσπάστης μπορεί να εξαιρεθεί, γιατί ούτε οι δανειστές του θα θελήσουν να τον εξαιρέσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά τα λες εσύ, σιγά μη σε καταλάβει κανένας από τους εδώ αναγνώστες όμως.

   Διαγραφή
  2. @3:42

   Αυτά που λες εσύ λέει και το ΚΚΕ. Τα ίδια ακριβώς λένε και οι παπάδες στην εκκλησία. Στο βασίλειο των ουρανών δεν θα υπάρχει δυστυχία, όπως δεν θα υπάρχει ανεργία στον σοσιαλισμό. Είναι άδικο να ζητάς από τον ατελή άνθρωπο να είναι αναμάρτητος όπως είναι άδικο να ζητάς από το ΚΚΕ να εφαρμόζει τις ιδέες του στην ελεύθερη οικονομία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αμαρτωλός είναι να πιστεύει στο θεό και να ζητά συγχώρεση, το μόνο που μπορεί να κάνει ο προλετάριος είναι να πιστεύει στην επανάσταση.

   Το ερώτημα βέβαια σ' αυτή την περίπτωση είναι ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητα του ΚΚΕ. Τουλάχιστον ο παπάς σου προσφέρει μια ανακούφιση στον υπαρξιακό τρόμο του θανάτου και μπορείς να ελπίζεις στην αιώνια ζωή. Στον σοσιαλιστικό παράδεισο του ΚΚΕ πόσο μπορείς να ελπίζεις;

   Διαγραφή
  3. @ 11:25μμ Πρώτα απόλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κομουνιστής και άρα δεν είμαι απολογητής του ΚΚΕ. Απλά με την ανάρτηση νιώθω ότι παραβιάζεται κάποια λογική. Πρέπει να ορίσουμε με ποια κριτήρια κρίνουμε κάποιες πράξεις. Με τα κριτήρια του ΚΚΕ; Οκ, τότε η ανάρτηση έχει δίκιο και το ΚΚΕ είναι έκθετο. Γιατί όμως το ΚΚΕ να το κρίνουμε με κριτήρια που δεν υιοθετούμε για όλους τους υπόλοιπους; Αυτό δεν είναι αντινομία; Και στην τελική αυτό δεν είναι και υπέρτατη υποκρισία; Με δύο μέτρα και δύο σταθμά θα κάνουμε πολιτική ανάλυση;

   Υ.Γ. Τα περί παπάδων είναι σαχλαμαρίτσες και σοφίσματα για το κατηχητικό του Μάνου. Και κάτι άλλο ακόμη; Πώς τη βλέπεις τη χρησιμότητα σε ένα κόμμμα; Σαν κυβερνησιμότητα; Λες αν ήθελαν οι κομουνιστές-τουλάχιστον οι αξιολογότεροι από αυτούς-δεν θα μπορούσαν να είναι κυβερνητικά στελέχη σε αστικά κόμματα; Προφανώς και θα μπορούσαν. Οι μισοί υπουργοί της μεταπολίτευσης έχουν περάσει απ'την αριστερά, πολλές φορές την επαναστατική αποκαλούμενη. Το ότι κάποιοι έμειναν πιστοί στις ιδέες τους μπορεί και να τους τιμά ηθικά, πέρα από το να χαρακτηρίζονται μονολιθικοί και δογματικοί. Αν όχι τίποτε άλλο αποδεικνύεται ότι η εξουσία σαν τέτοια δεν είναι πειρασμός για όλους. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο: σε ένα πολιτικό σύστημα ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και άρα όλοι είναι χρήσιμοι. Όχι μόνο γιατί με τις ιδέες τους συμβάλλουν στο να γίνεται η κοινωνία πλουραλιστική και να δημιουργούνται συνθέσεις αλλά και με την αγωνιστική συμβολή ακόμη και των πιο περιθωριοποιημένων πολιτικά δημιουργούνται πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, εδραιώνεται η ανάγκη ύπαρξης τους με τη διεκδίκηση τους. Δεν έχουν μόνο οι ομοφυλόφιλοι δικαιώματα. Δεν έχουν μονο αυτοί ζόρια και περιθωριοποίηση. Τα έχουν και οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι άστεγοι, οι υποσιτιζόμενοι, οι ανήλικοι που εργάζονται αντί να σπουδάζουν. Κάποιοι πρέπει να νοιαστούν και γι'αυτούς. Και κόμματα όπως το ΚΚΕ συμβάλλοντας στον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο επιτελούν στο βαθμο που εισακούονται σάυτό το σπουδαίο έργο.

   Διαγραφή
  4. @12:44

   Λάθος κάνεις, το ΚΚΕ παραβιάζει τη λογική όχι οι επικριτές του. Ζητά από τους επιχειρηματίες να μην απολύουν ενώ το ίδιο απολύει και μετά δικαιολογείται πως έτσι είναι ο καπιταλισμός. Προφανώς δεν βλέπει καμία αντίφαση γιατί (κατά τη γνώμη του) οι επιχειρηματίες απολύουν για να εξασφαλίσουν τα "υπερκέρδη" τους ενώ ο Ριζοσπάστης για να επιζήσει. Άσε που αυτοί που απολύονται είναι και χαφιέδες, σωστά;

   Για τον Μάνο έχω την ίδια (σχεδόν) άποψη που έχω για την Παπαρήγα οπότε λάθος πόρτα χτυπάς. Όλοι οι κολλημένοι ίδιοι είναι, απλά ο Μάνος είναι λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί οι δικές του ουτοπίες είναι καπιταλιστικές. Το ΚΚΕ πάντως, αν το δεις λίγο αποστασιοποιημένα, λειτουργεί και εκφράζεται ακριβώς σαν θρησκευτική αίρεση. Έχει τα ευαγγέλιά του, έχει την ουτοπία του, έχει την πίστη του. Όταν η πραγματικότητα ανατρέπει τις ιδέες σου δεν είναι καλό να μένεις πιστός σ' αυτές. Καλή η σταθερότητα, καλύτερη η προσαρμογή.

   Χρησιμότητα βλέπω σε ένα κόμμα όταν μου κάνει χρήσιμες προτάσεις για τα προβλήματά μου. Ένα κόμμα που μου λέει πως ότι και να κάνω δεν έχει σημασία γιατί δεν γίνεται να διορθώσω τον καπιταλισμό και η μόνη λύση είναι η επανάσταση είναι άχρηστο. Πάρε για παράδειγμα την κρίση: Η άποψη του ΚΚΕ για το ευρώ είναι πως ευρώ ή δραχμή δεν έχει σημασία γιατί με οποιοδήποτε νόμισμα στον καπιταλισμό θα υπάρχει φτώχεια. Σου λέει κάτι χρήσιμο εσένα αυτό; Όχι, απλά αντικαθιστά ένα υπαρκτό δίλημμα με ένα ανύπαρκτο.

   Διαγραφή
 2. Πλάκα πλάκα τον Κουτσούμπα τον βλέπω πολύ γενναιότερο μεταρρυθμιστή από τον "τα ζα μου αργά" Σαμαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχα! Καλό! Τηρουμένων των αναλογιών μού θυμίζει τον ΓΑΠ με το "μηδέν εις το πηλίκιον!"

   Διαγραφή
 4. Το 2009 θυμάμαι είχα ρωτήσει ένα φίλο μου επιτυχημένο στο επάγγελμά του(παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ) που μένει μόνιμα στη Βρετανία αν θα ερχόταν να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές καθώς πάντα ερχόταν. Μου είπε ναι αλλά για πρώτη φορά στη ζωή του δε θα ψήφιζε ΝΔ. Τον ρώτησα τι θα ψήφιζε και μου απάντησε ότι θα ταξίδευε μόνο και μόνο για να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Απορημένος τον ρώτησα γιατί και η απάντησή του με εξέπληξε. Μου είπε: "αν είναι ψηφίζω Δεξιά και τα ελλείμματα να φτάνουν Θεό, ο ρόλος του Κράτους στην οικονομία να μεγαλώνει, η Αθήνα να καίγεται συνέχεια από αναρχικούς και η Αστυνομία να κοιτάζει και να μπαίνουν κάθε χρόνο 350.000 λαθρομετανάστες, γιατί να ψηφίσω Δεξιά; Πόσο διαφορετικά θα κυβερνούσε ο Τσίπρας στη θέση του Καραμανλή;". Μετά το εκπληκτικό οικονομικό συμμάζευμα του ΚΚΕ με απολύσεις και...ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε 902) φαντάζομαι αν τον ξαναρωτήσω τι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, ξέρω ότι θα μου απαντηήσει: "ΚΚΕ δαγκωτό"!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευφυΐα! Σπάνια σχόλιο απέδωσε τη σχιζοφρένεια της πολιτικής σαν ιδεολογίας-οκ, λίγο απλουστευμένα και σχηματοποιημένα για την ανάγκη προφανώς να γίνεις πιο παραστατικός. Φίλε μου δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς πρεσβεύεις αλλά για το σχόλιο σου-είναι και λίγο χρησμός Πυθίας, αν και όχι πάρα πολύ, κάτι διαισθάνομαι πού το πας- εν πάση περιπτώσει γι'αυτό το σχόλιο, υποκλίνομαι.

   Διαγραφή