Απολυμένε ακούμπα στον ώμο του Κουτσούμπα

2.12.13

Πέντε νέες απολύσεις έγιναν στον «Ριζοσπάστη» με την εκπνοή του Νοεμβρίου. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ απολύθηκαν οι κκ. Γρ. Τραγανίδας, του πολιτιστικού ρεπορτάζ με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο κ. Κ. Τρακόσας του  εργατικού ρεπορτάζ με 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ο κ. Ηρ. Κακαβάνης, διορθωτής με 22 χρόνια προϋπηρεσίας, ο κ. Κ. Κρεμμύδας, συντάκτης ύλης, με 30 χρόνια στο επίσημο κομματικό έντυπο και η κυρία Αλεξάνδρα Φωτάκη, από το διεθνές ρεπορτάζ, με 10 χρόνια προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι τέσσερις εκ των πέντε απολυθέντων (Τραγανίδας, Τρακόσας, Κακαβάνης και Φωτάκη) ανήκουν στα μέλη του ΚΚΕ που έχουν διατυπώσει τις διαφωνίες τους με την ακολουθούμενη «γραμμή» και μάλιστα ότι αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε αντίθεση με την κυβέρνηση που αρνείται ή τουλάχιστον δυσκολεύεται να εφαρμόσει νέα μέτρα, το ΚΚΕ προχωρά τολμηρά και αποφασιστικά σε απολύσεις εργαζομένων στις επιχειρήσεις του.

Πιστεύω ότι πιο εύκολα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα ο Κουτσούμπας στον Ριζοσπάστη παρά η κυβέρνηση και ο Στουρνάρας.