Αυτοκριτική Ανδρουλάκη(;): Η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να εκκολάπτεται στον κομματικό σωλήνα

22.12.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος:

Σήμερα ο δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος χρειάζεται μια ευρύτερη δημοκρατική συμμαχία χωρίς ηγεμονισμούς από το ΠΑΣΟΚ αλλά και σεβασμό απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. 

Να φτιάξουμε μια μαζική πρωτοβουλία από τα κάτω. Χωρίς να απουσιάζει το παραταξιακό βάθος και το κινηματικό εύρος. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο η Κεντροαριστερά να γίνει υπόθεση της κοινωνίας και όχι των ελίτ. 

Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να εκκολάπτεται ούτε στον κομματικό σωλήνα αλλά ούτε και στον δοκιμαστικό σωλήνα διαβουλεύσεων κορυφής. Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να πυροδοτείται από την ίδια την κοινωνία των προοδευτικών πολιτών. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Χωρίς ίχνος ειρωνείας, προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τη συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Ανδρουλάκη κι αντίστοιχα δεν βρήκαν καθόλου κακή τη συνολική τοποθέτηση του.

Μόνο που δυστυχώς και ο ίδιος αποτελεί το κατεξοχήν παράδειγμα προϊόντος του κομματικού σωλήνα, όπως κι αρκετοί από αυτούς που έτρεξαν να παρευρεθούν στο Ακροπόλ, μπας κι από εκεί προκύψει τίποτα καλό που θα μπορούσε να τους διατηρήσει στα πράγματα.

Δυστυχώς λοιπόν, αν και δεν αποτελεί πάντοτε ασφαλές κριτήριο, το «ποιος το λέει» συκοφαντεί συχνά το «τι λέει».