Ε όχι και ο Μίκης Θεοδωράκης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

10.12.13

Δεν παρακολουθήσα ζωντανά τη χθεσινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Γιάννη Πρετεντέρη αλλά στα διάφορα ρεπορτάζ διάβασα ότι ανέφερε ενδεικτικά το όνομα του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας ως μια συμβιβαστική λύση που δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Προσπαθώ πραγματικά να περιορίσω τον εαυτό μου και να μην εκφραστώ όπως θα ήθελα λόγω της ηλικίας του κ. Θεοδωράκη αλλά πραγματικά αυτή είναι μια από τις πιο ανόητες ιδέες των τελευταίων ετών.

Λίγοι άνθρωποι μπορεί να καμαρώνουν περισσότερο από τον Μίκη Θεοδωράκη για τη συμμετοχή σε όλο αυτό το πανυγήρι του αντιμνημονιακού αγώνα και στη διασπορά των χιλιάδων ψεκασμένων σεναρίων περί «προδοσίας» της χώρας και νομίζω ότι χαθεί και το μέτρημα για το πόσες «πατριωτικές κινήσεις» έχει ιδρύσει κατά καιρούς.

Την ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθούσε να διατηρήσει τη χώρα στο στενό πυρήνα της Ευρώπης και ο ίδιος ο Βενιζέλος συμμετείχε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην εθνική προσπάθεια του PSI, ο Θεοδωράκης καλούσε τον κόσμο στους δρόμους και εκφωνούσε μερικούς από τους χυδαιότερους λόγους όλων των εποχών με τα λόγια του να στάζουν μίσος για τους κυβερνώντες.

Αληθινά αναρωτιέμαι τι είχε στο μυαλό του ο Βενιζέλος καταθέτοντας μια τέτοια πρόταση, έστω κι έμμεσα! Στοιχηματίζω ότι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έπαθαν σοκ με τη συγκεκριμένη αναφορά!