Ιστορικός τετραγωνισμός του κύκλου από τον Πελεγρίνη: Δεν χάθηκε το εξάμηνο στο ΕΚΠΑ

20.12.13


Δεν χάνεται το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφάσισε πριν από λίγο η Σύγκλητος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συγκλητικοί αποφάσισαν ότι θα γίνουν κανονικά δύο εξάμηνα μέχρι τις 9 Αυγούστου, όπως επίσης και όλες οι εξετάσεις οι οποίες προβλέπονται για το ακαδημαϊκό έτος.

Με αυτή την απόφαση της Συγκλήτου θα γίνουν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού εξαμήνου με μια παράταση και στη συνέχεια οι 13 εβδομάδες του θερινού έως τις 9 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό, τα τμήματα του Ιδρύματος θα κανονίσουν κατά περίπτωση τα θέματα των εξετάσεων και των παραδόσεων τους. Το ακαδημαϊκό έτος κανονικά λήγει στις 30 Αυγούστου.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι η Νομική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου έλαβε τη γενναία απόφαση να μην προχωρήσει στη διδασκαλία του χειμερινού εξαμήνου θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα υποβάθμιζε σημαντικά το επίπεδο των σπουδών.

Για τον Θεοδόση τον Πελεγρίνη όμως και τους συγκλητικούς του, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα και τα δυο εξάμηνα μπορούν να διδαχθούν μέσα σε λίγους μόνος μήνες, με τα μαθήματα να ολοκληρώνονται στις 9 Αυγούστου.

Αληθινά σπουδαία ιδέα το να μείνουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στον καύσωνα της Αθήνας και να «σπουδάζουν», για να μην υπάρξει κόστος για τις καταστροφικές επιλογές Πελεγρίνηδων κι Αρβανιτόπουλων.