Απειλεί να «κόψει χέρια» ο Ερντογάν σε αυταρχικό παραλήρημα

23.12.13


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε χθες να «κόψει τα χέρια» των πολιτικών του αντιπάλων αν αυτοί χρησιμοποιήσουν το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα για να υπονομεύσουν την εξουσία του.

«Θα ξαναβάλουμε τον καθένα στην θέση του», δήλωσε ο Ερντογάν ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντα), στην Μαύρη Θάλασσα.

«Οποιοσδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να δημιουργήσει προβλήματα ή να μας στήσει παγίδες στη χώρα αυτή, θα του σπάσουμε τα χέρια», σημείωσε.

Την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών χρησιμοποιούσε εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα εναντίον περίπου δέκα χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι έκαναν πορεία για τα πολεοδομικά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και μια έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και γιοι υπουργών.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Μόνο θλίψη προκαλεί πια ο άνθρωπος που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε ο μόνος ικανός να οδηγήσει την Τουρκία πιο κοντά από ποτέ στην Ευρώπη.

Από τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί κι έπειτα, θυμάμαι να σχολιάζω διάφορες δυσάρεστες ειδήσεις που μας έρχονταν από την Τουρκία τονίζοντας ότι σύντομα η γειτονική χώρα θα γεννήσει μια φριχτή εμφύλια σύγκρουση που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ποιο θα είναι το εύρος και η μορφή της.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πληρώσει πάλι το Αιγαίο και η Ελλάδα το πολιτικό χάος της γειτονικής χώρας.