Δημήτρης Μαύρος: Δεν πρόκειται να γεννηθεί τίποτα με τον Βενιζέλο στην Κεντροαριστερά

2.12.13

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο. Μεταξύ άλλων, είπε, για την Κεντροαριστερά:

«Οποιοσδήποτε νέος σχηματισμός μπαίνει αυτή την στιγμή στο τοπίο, παίζει ένα ρόλο. Εάν μάλιστα είναι κινηματικού χαρακτήρα, τότε μπορεί να παίξει και σημαντικό ρόλο. Το ζητούμενο είναι ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που θα υπογράψουν και τι θα προτείνουν επί της ουσίας... Αυτή την στιγμή το ΠαΣοΚ είναι ένας πάρα πολύ ευαίσθητος κρίκος στην ελληνική κοινωνία. Βλέπουμε ότι τα ποσοστά του έχουν κάποια θέματα. Αυτό λοιπόν από μόνο του νομίζω ότι δεν αφήνει εύκολα μια κεντροαριστερή κίνηση να αναπτυχθεί όσο θα μπορούσε».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν ξέρω τι θα προκύψει από αυτό, αλλά όταν κάποιος βαφτίζει τον εαυτό του “αριστερό”, η θεωρία λέει ότι ξεκινάει να “ροκανίζει” λίγο παραπάνω από τον έναν».

-Δημοσιογράφος : Λογικά ναι, αλλά αυτό είναι μάλλον σχηματικό. Ειδικά αν μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, τι αντιμνημονιακό να πει; 

 Δ. Μαύρος:  «Εκεί πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γεννηθεί τίποτα. Δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτή η ιστορία. Γιατί είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Από την μια μεριά είναι αριστερός λόγος και από την άλλη μεριά είναι μνημονιακή ουσία. Στη μέση υπάρχει και ένα ΠαΣοΚ, το οποίο δεν έχει ψυχή δημοσκοπική για να στηρίξει την προσπάθεια».

Δημοσιογράφος: Βλέπετε και εσείς κλίμα άγριας πόλωσης, όσο πηγαίνουμε προς της ευρωεκλογές; 

 Δ. Μαύρος : «Νομίζω ότι δεν έχουμε δει τίποτα μέχρι τώρα, σε σχέση με αυτό που θα βιώσουμε κοντά στις εκλογές. Διότι θα αρχίσει να φαίνεται πλέον ο νυν υπέρ πάντων αγών».