Επαναστατικό μαρξιστικό πιτζάμα πάρτι στη Βουλή με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

7.12.13


Όσοι είχαν παρακολουθήσει στο παρελθόν την τηλεοπτική σειρά «Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη, δεν αποκλείεται να θεώρησαν ότι στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται η...Θεοπούλα στη Βουλή. Λάθος! Πρόκειται για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννα Γαϊτάνη.

Παρόλο που έχει περάσει καιρός από τις εκλογές του 2012, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ακόμα ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν ουσιαστικά τυχαία στη Βουλή, ανεβαίνοντας εγκαίρως στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διαβάζω σε παλαιότερο ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, η κ. Γαϊτάνη υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση) κι από το 2001 ανήκει στη συνιστώσα «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά» (ΔΕΑ).

Σύμφωνα με τη Wikipedia:

Η ΔΕΑ αναφέρεται στον επαναστατικό Μαρξισμό, όπως θεμελιώθηκε από τον Μαρξ και τον Ένγκελς και προωθήθηκε από τους μπολσεβίκους, όπως τον Λένιν και τον Τρότσκι. Σύμφωνα με την οργάνωση «μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, ο σοσιαλισμός, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν οι εργάτες πάρουν συλλογικά στα χέρια τους τον έλεγχο όλου του κοινωνικού πλούτου και όταν προγραμματίσουν την παραγωγή και τη διανομή σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες».

Το ότι η συγκεκριμένη βουλευτής δεν έδειξε απολύτως κανέναν σεβασμό στον Κοινοβούλιο και εμφανίστηκε στο βήμα σαν να το έσκασε από πιτζάμα πάρτι είναι το λιγότερο. Ρίξτε μια ματιά και στην ομιλία της:


Η κ. Γαϊτάνη ανήκει δυστυχώς σε μια αρκετά μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει κι αν έχει, αυτό απέχει πολύ από τη νέα κομματική γραμμή (του Τέξας) γι' αυτό και λέει κοινότοπα αριστερίστικα πράγματα διαβάζοντας τα αυστηρά από το χαρτί.

Φαντάζομαι ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης προεκλογικής περιόδου το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα αξιολογήσει τους βουλευτές αυτής της περιόδου και θα καταρτίσει τα ψηφοδέλτια του, ώστε από αυτά να αναδειχθούν τα στελέχη εκείνα που πιθανώς να στηρίξουν κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Αν εκλέξει ξανά όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, η κυβέρνηση της Αριστεράς σε ένα μήνα θα έχει πέσει.