Κέρδισαν την ατζέντα κατά των αμβλώσεων οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρωβουλής

12.12.13


Με οριακή πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των ευρωσκεπτικιστών και της ακροδεξιάς, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε προχθές κατά των αμβλώσεων και του δικαιώματος στην αντισύλληψη.

Με 334 ψήφους υπέρ και 327 κατά η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε έκθεση της πορτογαλίδας σοσιαλίστριας ευρωβουλευτίνας Εντίν Εστρέλα, με την οποία προτεινόταν η καθιέρωση του δικαιώματος επιλογής των γυναικών στην αντισύλληψη και στις εκτρώσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έκθεση, η οποία επρόκειτο να εξετασθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η συζήτηση της αναβλήθηκε εξαιτίας του μπαράζ «επιθέσεων» από τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Ευρωσκεπτικιστές και την Ακροδεξιά, τασσόταν υπέρ «μιας σεξουαλικότητας υπεύθυνης, ικανοποιητικής και ασφαλούς και της ελευθερίας των ανθρώπων να επιλέξουν να αποκτήσουν παιδιά εφ’ όσον το επιθυμούν».


Σχόλιο Παραπολιτικής: Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη σχετική σκληρή ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Από τη μια η είδηση είναι μάλλον στενάχωρη αλλά από την άλλη είναι κάπως παρήγορο που ακόμα κάπου στην Ευρώπη δίνονται ιδεολογικές μάχες κι έτσι προκύπτουν με σαφήνεια οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων.