Μητσοτάκης: Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη

2.12.13

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας τη μεγαλύτερη δυσκολία στο θέμα των πλειστηριασμών. Διαβεβαίωσε πάντως ότι όσοι έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τις δόσεις τους θα προστατευτούν.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο υπουργός αναγνώρισε ότι «υπάρχει μια δυσκολία στη διαπραγμάτευση, γνωστά τα μέτωπα που είναι ανοιχτά, σημαντικότερη δυσκολία υπάρχει στο θέμα των πλειστηριασμών καθώς η τρόικα επιμένει».

«Εγώ είμαι κατά της έντονης δραματοποίησης αυτών των διαφωνιών. Πιστεύω ότι με καλή διάθεση μπορεί να υπάρξει μια λογική λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
(...)
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαφώνησε δε, με την αποστροφή Στουρνάρα ότι οι Έλληνες είναι υποφορολογημένοι. «Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, και δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας ως υπουργείο, είναι κάνουμε προσλήψεις καινούριων ανθρώπων για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένος. Υπάρχει αδυναμία στους κατόχους ακίνητης περιούσιας να πληρώνουν μαζεμένους φόρους».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλληλων που έχουν βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.


Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μου κάνει εντύπωση ότι η ίδια η κυβέρνηση συντηρεί μια συζήτηση περί...πτώσης της, κάτι αρκετά παράδοξο.

Πάντως, αν πέσει η κυβέρνηση, δεν νομίζω ότι θα πέσει μαχόμενη αλλά παραδομένη στην παλαιοκομματική και πελατειακή ψυχή της. Ακόμα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε να υπογράψει μια εντελώς ανεφάρμοστη ΚΥΑ για το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, έχοντας παρασυρθεί από τον ανεύθυνο Αρβανιτόπουλο.