Να απονεμηθεί το Βραβείο Καλύτερων Ελληναράδων στους γονείς της Νάουσας

12.12.13

Δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο των σχολείων της Νάουσας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης και μετά τις πανελλαδικές διαστάσεις που πήρε το θέμα, μια απόφαση της ένωσης γονέων επαναφέρει τη συζήτηση στην επικαιρότητα.

Παρά τον κίνδυνο να ξαναμείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα, χθες η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων με απόφασή της διαμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να διανεμηθεί στα σχολεία πετρέλαιο θέρμανσης προερχόμενο από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος.

Η απόφαση των γονέων ανακοινώθηκε χθες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο σύνολο της διοίκησης του δήμου.«Αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό», είπε ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος (Open Society Institut) δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα σχολεία της Νάουσας αλλά σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος απευθύνθηκαν στον δήμο αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, στα τέλη Νοεμβρίου, και ενώ ήδη υπήρχαν σχολεία στη Νάουσα στα οποία οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τον κ. Καραμπατζό, ο δήμος ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μαθητών και γονέων της πόλης και ανέδειξε το πρόβλημα, παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε, διότι θεώρησε ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θεώρησε υποχρέωσή του να αποδεχθεί τη δωρεά και να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους του ιδρύματος.

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι», είπε στη «Μ» ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας Μανόλης Γαλίτης.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι αυτοί άνθρωποι πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβραβευτούν. Ίσως τιμητικά θα πρέπει να καλούνται σε κάθε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολαόυ ή να ψεκάζονται κατά προτεραιότητα πρώτοι κάθε φορά που τα αεροπλάνα περνούν από τους ελληνικούς αιθέρες.

Ελπίζω επίσης ο Πάνος ο Καμμένος να τους επιβραβεύσει συμπεριλαμβάνοντας τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.