Να χαθεί το εξάμηνο

2.12.13

Μετά και τη σημερινή απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των ΕΚΠΑ-ΕΜΠ, είναι σαφές ότι το χειμερινό εξάμηνο πρέπει να χαθεί για το καλό του Δημοσίου Πανεπιστημίου.

Η μόνη αξιοπρεπής λύση πια είναι να ανοίξουν τα ιδρύματα, να συνεχιστεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, να διεξαχθεί στην ώρα της η εξεταστική του Φεβρουαρίου μόνο για τους επί πτυχίω φοιτητές και στη συνέχεια να αρχίσει κανονικά το εαρινό εξάμηνο.

Οποιαδήποτε άλλη ελληνική πατέντα διδασκαλίας δυο εξαμήνων σε 5-6 μήνες θα απαξιώσει με πολύ πιο οδυνηρό τα δυο ιστορικά ιδρύματα, τα οποία θα εκπέμψουν έτσι ένα μήνυμα ότι προτιμούν πάνω από όλα να είναι εξεταστικά κέντρα διανομής πτυχίων.

Εξάλλου, δεν νοείται απεργία μετ' αποδοχών και χωρίς συνέπειες για κανέναν. Φυσικά, μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την παραίτηση των πρυτάνεων των δυο ιδρυμάτων και φυσικά την εξαφάνιση του υπουργού Αρβανιτόπουλου από τον πολιτικό χάρτη.

Αν το Κράτος στείλει το μήνυμα «3 μήνες απεργία αλλά εντάξει μωρέ θα τα βρούμε, εδώ είναι Βαλκάνια», η ζημιά για τα δυο ιδρύματα σε βάθος χρόνου θα είναι τεράστια. Δεν γίνεται στο όνομα των αθώων φοιτητών να μην την πληρώσουν οι ένοχοι του χάους.