Παναγιώτης Ρήγας: Casus belli για το ΠΑΣΟΚ το ξήλωμα Μιχελάκη στον Καλλικράτη

2.12.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα στον ΒΗΜΑ Fm

-Το ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί τις αλλαγές που προωθεί στον «Καλλικράτη» το υπουργείο Εσωτερικών;

«Σε καμία περίπτωση. Είμαστε κάθετοι και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το δεχθούμε και θα παρακαλούσαμε να μην ακούμε πράγματα όπως «θα το φέρω στη Βουλή και όποιος το ψηφίσει». Δεν λειτουργεί η κυβέρνηση μ’ αυτόν τον τρόπο και ο κ. Μιχελάκης λοιπόν πρέπει να ξέρει ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη και θέση της πλειοψηφίας της Αυτοδιοίκησης, όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο συνέδριο. Για εμάς, το ξήλωμα του «Καλλικράτη» είναι casus belli.

Δεν το συζητάμε! Δέχθηκα στο γραφείο μου δημάρχους της Ν.Δ. που δεν δέχονται με κανέναν τρόπο τη χωροταξική αλλαγή του «Καλλικράτη». Το να αξιολογηθεί με θεσμικό τρόπο, είναι κάτι που μπορούμε να δεχθούμε. Να μην προχωρούμε, όμως, σε ρουσφετολογικού τύπου αλλαγές. Το να λες «βάλε και το δικό μου νησί», δεν συνιστούν μια σοβαρού τύπου πολιτική προσέγγιση.»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση και σε πρώτο επίπεδο απολύτως ορθή. Μένει να δούμε αν θα αντέξει μέχρι το τέλος το ΠΑΣΟΚ την πίεση των γαλάζιων ρουσφετολογικών αιτημάτων.