Παραλήρημα Πελεγρίνη κατά του Συμβολίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ

4.12.13

«Πέμπτη φάλαγγα του (ισπανού δικτάτορα) Φράνκο» αποκάλεσε το Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενεργεί για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα η Σύγκλητος συνεδριάζει για να αποφανθεί εάν ο πρύτανης θα τεθεί σε αργία. μετά την απόφαση του ΥΠΠΑΙΔ να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.


«Αισθάνομαι δέος για την απεργία των υπάλληλων μας, δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενους από το προσωπικό του Ιδρύματος. «Εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι υπερήφανος για σας» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους διοικητικούς υπαλλήλους.

«Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, από ένα πανεπιστήμιο που να έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή» σημείωσε.

Πηγή: ΣΚΑΙ  

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το Συμβούλιο Ιδρύματος είναι το νέο διοικητικό όργανο το οποίο καθιέρωσε στα ΑΕΙ ο νόμος Διαμαντοπούλου το οποίο στη συνέχεια η συντεχνία Αρβανιτόπουλου-πρυτάνεων αποδυνάμωσε τελείως υπέρ των πρυτάνεων.

Παρ' όλα αυτά, σε όλη τη διάρκεια αυτή της κρίσης, ο κ. Πελεγρίνης δεν χάνει την ευκαιρία να του επιτεθεί και μάλιστα σήμερα χρησιμοποιεί κωμικά ακραίες φράσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην προσωπική του ατζέντα δεν δείχνει να αποτελεί προτεραιότητα η επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου.