Παύλος Φύσσας, το ξεχασμένο πρόσωπο του 2013

31.12.13


Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 επειδή σε έναν οργανωμένο όχλο νεοναζί δεν άρεσαν τα μούτρα του, οι απόψεις του και τα τραγούδια του. Τον σκότωσαν γιατί έτσι γούσταραν.

Αν και φρικτή, η δολοφονία του γέννησε μια ελπίδα, ότι αυτή τη φορά κι ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας θα καταλάβαινε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή κι όσο απελπισμένος κι οργισμένος κι αν είναι, δεν θα συνέχιζε να υποστηρίζει τους νεοναζί με τα αιματοβαμμένα χέρια.

Δυστυχώς, οι δημοσκοπήσεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαψεύδουν την ελπίδα. Η Χρυσή Αυγή είναι πάντα εδώ, ακόμα κι αν ένα μέρος της ηγετικής ομάδας είναι, έστω προσωρινά, πίσω από τα κάγκελα. Η Χρυσή Αυγή είναι ο παράγοντας που όλοι ξεχνάμε στους υπολογισμούς μας, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι και αισιόδοξοι.

Αν η ελληνική κοινωνία πρέπει να ντρέπεται μια φορά για την εκλογική επιτυχία των νεοναζί δολοφόνων, θα έπρεπε να ντρέπεται πολύ περισσότερο για το ότι αντέχει να ξεχνά ακόμα και τις πιο σκληρές δολοφονίες τους.

Ένας παραχαϊδεμένος λαός που αρνείται να μετατρέψει τα παθήματα του σε μαθήματα, ίσως να μην αξίζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη κανενός. Φτάνει πια η κατανόηση για τους «παραπλανημένους απελπισμένους Έλληνες».

Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ξέρεις κι αν ακόμα ανέχεσαι, φταις.-