Τη 3η θέση στις εκλογές έθεσε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

23.12.13


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια συγκεκριμένη αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη χθεσινή τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα:

Κάποιοι εκλαμβάνουν κάποια πράγματα ως δεδομένα πολύ γρήγορα, ενώ δεν σκέφτονται ότι μπορεί να υπάρχει αντίστροφη ανάγνωση η οποία είναι τελείως, τελείως, εχθρική. Μάλιστα έχουμε την υποχρέωση να σκεφτόμαστε και να λέμε ποια κυβέρνηση και ποιο σχέδιο από τη χώρα θα συνεχίσει την πορεία της χώρας και μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, στο τέλος της 4ετίας. 
Γιατί χρειάζεται πράγματι εθνική προγραμματική συμφωνία. 

Πώς θα προκύψει η εθνική προγραμματική συμφωνία; Από ένα διάλογο που πρέπει να γίνεται και προεκλογικά, γιατί μέσα σε 9 μέρες μετεκλογικά δεν προλαβαίνεις να κάνεις σοβαρή εθνική προγραμματική συμφωνία. Αλλά για να μετάσχεις στο διάλογο πρέπει να υπάρχεις και πρέπει να είσαι φορέας διερευνητικής εντολής και πρέπει να σπάσεις το τεχνητό μικρό διπολισμό. Για να συμβούν όλα αυτά, χρειάζεσαι τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Χρειάζεσαι την κεντροαριστερά, χρειάζεσαι τη συσπείρωση.

Για να προτείνεις την προοδευτική επιλογή, την αριστερή θα σας πω εγώ, επιλογή, γιατί προοδευτικό και κεντροαριστερό είναι ό,τι είναι πιο αριστερό, αλλά ταυτόχρονα και εφικτό και εφαρμόσιμο στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς. Αυτή είναι η διαφορά της κεντροαριστεράς. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με τα σενάρια αποχώρησης του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να πυκνώνουν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να θέσει τον πήχη για τον εαυτό του φοβερά ψηλά, τουλάχιστον με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Φαντάζομαι ότι ένας αρχηγός που δεν «πιάνει» τον στόχο που θέτει, πόσο μάλλον όταν τον υπηρετεί μέχρι και με την αυτοδιάλυση του κόμματος του, θα πρέπει να αξιολογηθεί κι αναλόγως...