Το πόθεν έσχες του κ. Τσακαλώτου και η έλλειψη θάρρους

18.12.13

Αίσθηση στα λαϊκίστικα ΜΜΕ της χώρας προκάλεσε το πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευριπίδη Τσακαλώτου όπως αυτό αποκαλύφθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης του πόθεν έσχες του.

Οι επενδύσεις είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξένα funds όπως Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. καθώς και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρω.

Θορυβημένος από τις αντιδράσεις, ο κ. Τσακαλώτος ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει και να οι εξηγήσεις που έδωσε:

1) Τα ποσά που επενδύθηκαν δεν αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας. 

2) Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ποσών δεν αποκτήθηκε καν από εμένα. Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος. 

3) Ουδέποτε ασχολήθηκα προσωπικά με τη διαχείριση των εν λόγω ποσών. 

Αντί ο κ. Τσακαλώτος να αρπάξει την ευκαιρία και να εξηγήσει με θεμιτά παιδαγωγική διάθεση στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι κακό να αγοράζει κανείς μετοχές, ο βουλευτής προτιμά να προσπαθήσει να πείσει με δικαιολογίες του τύπου «δεν ασχολήθηκα προσωπικά», λες και είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας μεσήλικας καθηγητής Πανεπιστημίου να μην έχει λόγο για τη περιουσία του.

Αληθινά αναρωτιέμαι σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται και γιατί αρνούνται να καταλάβουν ότι στο 30% ανά την Ελλάδα δεν φτάνεις με τις ψήφους του...προλεταριάτου. Προσωπικά, περισσότερο ανακούφιση ένιωσα που αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εύποροι κι άρα έχουν μια κάποια συναίσθηση της αξίας του χρήματος παρά οργή για την όποια υποκρισία τους.