ΒΗΜΑ: Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει την αντικατάσταση Στουρνάρα με τον Παπασταύρου

13.1.14


Την προσεχή αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με ένα περίεργο του άρθρο που υπογράφει στο ΒΗΜΑ κάποιος «Ειδικός Συνεργάτης».

Η εφημερίδα παρουσιάζει ένας πλήρες σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Γιάννης Στουρνάρας θα διαδεχθεί τον Γιώργο Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος και τη θέση του θα πάρει ο σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός λόγω του εντοπισμού του ονόματος του στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Το σχετικό δημοσίευμα εδώ. Μιας και η συγκεκριμένη εφημερίδα δύσκολα θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον σημερινό πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, το συγκεκριμένο σενάριο ίσως πέφτει στο τραπέζι για να «καεί» ή τουλάχιστον για να δοκιμαστεί.

Λογαριάζουν πάντως χωρίς το ΠΑΣΟΚ, τους βουλευτές της καραμανλικής πτέρυγας και ίσως χωρίς ακόμα και τον κ. Παπασταύρου που δεν τον ακολουθεί η φήμη του...τρελού.

Εξάλλου, μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, το κλίμα για την κυβέρνηση θα είναι τόσο άσχημο που μια πιθανή αλλαγή του υπουργού Οικονομικών θα σηματοδοτούσε και την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για ολόκληρη την κυβέρνηση.