Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ακόμα δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

12.1.14


Το δρόμο προς τη φυλακή παίρνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τις δύο ειδικές εφέτες ανακρίτριες και τον εισαγγελέα που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της ΧΑ.

Οι κύριοι Γερμενής και Ηλιόπουλος κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις απολογίες τους οι δύο βουλευτές δήλωσαν κατηγορηματικά αθώοι έναντι όλων των κατηγορών που τους αποδίδοντα, με τον κ. Ηλιόπουλο να δηλώνει πριν εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο πως οι κατηγορίες στηρίζονται σε καταθέσεις ψευδομαρτύρων, οι οποίο εξαφανίστηκαν μετά τις «πρώτες μέρες» της όλης υπόθεσης.

Πηγή: ΣΚΑΙ  

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η προφυλάκιση των δυο αυτών βουλευτών δεν γίνεται «εν βρασμώ», κάτι που δείχνει ότι η Δικαιοσύνη θεωρεί ισχυρό το κατηγορητήριο, με βάση το οποίο προηγήθηκε η προσωρινή κράτηση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.