Μπουτάρης: Υποβιβάζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών

17.1.14

Αντίθετος με τον ορισμό του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από αυτή των ευρωεκλογών (25 Μαΐου) δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια υποβιβασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε «εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών».

«Δεν κατανοώ γιατί τόση σπουδή από πλευράς της κυβέρνησης να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία από εκείνη των Ευρωεκλογών, εφόσον στον 'Καλλικράτη' αναφέρεται ρητά πως οι δύο εκλογικές κάλπες θα πρέπει να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα» υποστήριξε την Πέμπτη ο κ. Μπουτάρης.

«Αν τυχόν οι κυβερνητικές εξαγγελίες γίνουν πράξη, φοβάμαι πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα βρεθεί μόνο στα λόγια να ρητορεύει υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην πράξη θα την έχει υποβιβάσει σε άλλο ένα εργαλείο εξυπηρέτησης κοντόφθαλμων τακτικισμών. Χώρια που θα θέσει σε κίνδυνο και την αξιοπιστία της εκλογικής αναμέτρησης» πρόσθεσε.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Διαβάστε εδώ ποιοι άλλοι αντιδρούν στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης. Μιας και θα χρειαστεί κάποια τροπολογία αλλαγής του νόμου, μένει να δούμε αν αυτή θα ψηφιστεί από τη Βουλή.