Πάπας Φραγκίσκος: Το Ίντερνετ είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό

24.1.14


Ενισχύοντας τα δημοσιεύματα που του αποδίδουν τον όρο εκσυγχρονιστή, ο Πάπας Φραγκίσκος, αποκάλεσε το διαδίκτυο, ως ένα «δώρο από το Θεό» σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Σε μήνυμα του ο Ποντίφικας έγραψε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ψηφιακής εποχής αλλά και τις συνέπειες για τους Καθολικούς όταν αλληλεπιδρούν με ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες και υπόβαθρα.

Αν και επαίνεσε το διαδίκτυο για τις «τεράστιες δυνατότητές» που προσφέρει, προειδοποίησε επίσης πως η έμμονη επιθυμία να μένει κάποιος διαρκώς συνδεδεμένος μπορεί να τον απομονώσει από τους φίλους και την οικογένεια.

«Είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό» έγραψε. Αλλά προειδοποίησε: «Η επιθυμία για την ψηφιακή σύνδεση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μας απομονώσει από τους γείτονες μας, από τους κοντινούς μας ανθρώπους».

Έγραψε επίσης, πως οι επικοινωνίες στην ψηφιακή εποχή έχουν την δυνατότητα να είναι σαν «ένα βάλσαμο που ανακουφίζει από τον πόνο και ένα καλό κρασί που ευφραίνει τις καρδιές».

Πηγή: Ημερησία

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ποιος να το περίμενε 1-2 χρόνια πριν ότι ο πιο γενναίος μαχητής κατά της συντήρησης, των θεωριών συνωμοσίας και των προκαταλήψεων θα ήταν ένας οποιοσδήποτε προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δεν θα ήταν και τόσο ριψοκίνδυνο να προβλέψει κανείς ότι αυτός ο Πάπας θα επαναπροσδιορίσει με τρόπο ιστορικό το ρόλο της Εκκλησίας στο σύγχρονο δυτικό κόσμο.