Πλήρης λογοδοσία από τον Δήμο Αθηναίων: Μέχρι και το τελευταίο ευρώ του προϋπολογισμού στο Ίντερνετ

11.1.14


Κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετοίμασε, υλοποίησε και πλέον εκτελεί ο δήμος Αθηναίων μετά από πολύμηνη εργασία ομάδας συνεργατών του Γιώργου Καμίνη.

Ο επισκέπτης της σχετικής σελίδας έχει πρόσβαση στο σύνολο των οικονομικών δεδομένων του Δήμου, τα οποία προβάλλονται και σε γραφήματα, ενώ κάνοντας κλικ πάνω στα διάφορα ποσά φτάνεις ανά κωδικό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί. Διαθέσιμα είναι επίσης και συγκριτικά στοιχεία από το 2005 έως και το 2013

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο προϋπολογισμός του 2014 εκτελείται σε πραγματικό χρόνο καθώς ήδη έχουν αναρτηθεί τα ποσά που έχει εισπράξει ο δήμος στις πρώτες εργάσιμες μέρες του έτους.

Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μια ιστορικά σημαντική προσφορά της εποχής Καμίνη στον δήμο της Αθήνας η οποία θα πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο των πολιτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Θυμίζω πάντως ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με επιλογές τύπου Λαζόπουλου όσο και η Νέα Δημοκρατία με κωμικές υποψηφιότητες τύπου «Γιάννης Μιχελάκης» προσπαθούν να βρουν τρόπο να ξεφορτωθούν τον Γιώργο Καμίνη, ίσως γιατί αυτός θέτει θεσμικά τις βάσεις που θα αξιολογείται με διαφάνεια ο κάθε επόμενος δήμαρχος της Αθήνας.