Βούτσης: Δεν ταιριάζει ο Μπουτάρης στον τρόπο σκέψης του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

27.1.14

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκος Βούτσης, μίλησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Είδα ένα άνοιγμα που έκανε προς εσάς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης. Συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα να συνδεθεί η αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό μήπως σημαίνει ότι θα ξανασκεφτείτε ενδεχόμενη στήριξή του; 

Ν. Βούτσης: «Νομίζω πως όχι. Αυτή η ιδέα δεν είναι ρηξικέλευθη ως προς τον χαρακτήρα της. Είναι σε αντίθεση με της ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Σαν τέτοια μπορεί κανείς να την εισπράξει. Νομίζω ότι ο κ. Μπουτάρης το κάνει και για το δικό του προφίλ και μπορεί να τα πιστεύει κιόλας.... Δεν νομίζω πως είναι αυτά τα επιμέρους στοιχεία ικανά για να οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης από αυτόν που έχουμε εμείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κανονικά, δεν θα χρειαζόταν καν μια δήλωση Μπουτάρη για το χρέος κοντά στις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Η στήριξη του νυν δημάρχου της Θεσσαλονίκης από μια δύναμη που θέλει να θεωρείται προοδευτική θα αποτελούσε μια αυτονόητη επιλογή.

Το να ταιριάζουν στον «διαφορετικό τρόπο σκέψης» του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος και ο Μιχελογιαννάκης και να μην ταιριάζει ο Μπουτάρης, είναι κάπως περίεργο, αν όχι κωμικό.