Η Δρέττα παραδέχεται ότι μοίραζαν το κράτος μαζί με τη ΔΗΜΑΡ αλλά όμως όλοι χωράνε στην Κεντροαριστερά

27.1.14

Μιλώντας στο ΒήμαFm, η Αθηνά Δρέττα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της κίνησης της Κεντροαριστεράς, μίλησε για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα κάνει πίσω και θα κατέβει μαζί με τους “58″ στις ευρωεκλογές γιατί «δεν το συμφέρει αλλιώς».

Η κ. Δρέττα εξαπέλυσε τα βέλη της και κατά του ΣΥΡΙΖΑ  αμφισβητώντας την «φιλοευρωπαϊκή του στροφή», ζήτησε όμως την προσέγγιση με την εκλογική βάση του κόμματος, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας , κατά την κ.Δρέττα, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και το χώρο  της Κεντροαριστεράς.

Επίθεση στον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ έκανε η κ. Αθηνά Δρέττα τονίζοντας ότι ο Φώτης Κουβέλης «ανεγείρει τώρα θέματα πολιτικής ηθικής» υπενθυμίζοντας ότι όταν συμμετείχε στην συγκυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ δεν είχε πρόβλημα να συμφωνεί στη λήψη οικονομικών μέτρων και στο μοίρασμα των θέσεων του κρατικού μηχανισμού κατά την  αναλογία  4-2-1,  ενώ αναρωτήθηκε ακόμα γιατί το «1 της ΔΗΜΑΡ να είναι πιο ηθικό από το 2 του ΠΑΣΟΚ».

(...)

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν συμπράξει με το χώρο της Κεντροαριστεράς θα επανεξετάσουμε την πορεία μας», δήλωσε η κ. Δρέττα αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σβήσει από τον πολιτικό χάρτη αυτή η πρωτοβουλία εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα κάνει πίσω σε κοινή κάθοδο με τους “58″ στις ευρωεκλογές «γιατί δεν το συμφέρει για πολλούς λόγους».

Πηγή: The Paper

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η κ. Δρέττα παραδέχεται ότι συμμετείχε σε μια αναξιοκρατική μοιρασιά του Κράτους-λάφυρου, εγκαλεί τη Δημοκρατική Αριστερά στη λογική του «μεταξύ κατεργαραίων εντιμότητα» και αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πάει με τους 58 «για λόγους συμφέροντος».

Παρ'όλα αυτά ζητάει την ψήφο μας και επιμένει ότι «όλοι χωράνε». Και φταίει ο κόσμος που γυρίζει την πλάτη του...