Κακός σύμβουλος ο φόβος για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο

12.1.14


Η εβδομάδα που τελειώνει δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον για τα ελληνικά ΜΜΕ αν δεν είχαν καταφέρει να κατηγορήσουν και πάλι για κάτι τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτυγχάνοντας να κρύψουν το πόσο επιζήμιο ήταν για τα συμφέροντα τους το τέλος του party που επέφερε το Μνημόνιο.

-«Ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε νέα δουλειά»

Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα φεστιβάλ εμπάθειας, επαρχιωτισμού και φυσικά κακής δημοσιογραφίας.

Αυτό που προκάλεσε το θερμό ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, δηλαδή το νέο site της Αριάνας Χάφιγκτον, στην Ελλάδα των βαλκανικών ΜΜΕ παρουσιάστηκε περίπου ως «εθνική προδοσία» καθώς θα αποτελούσε τη «νέα δουλειά» του πρώην πρωθυπουργού.


Μπορεί πράγματι να προκαλεί σοκ στην Ελλάδα το να...εργάζεται ένας πολιτικός αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Στο νέο site της παγκοσμίου φήμης εκδότριας θα γράφουν κυρίως σημαντικοί άνθρωποι όπως για παράδειγμα ο Bill Gates και ο Tony Blair και ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι απλώς ένας από τους διάσημους περιστασιακούς αρθρογράφους του, χωρίς κάποια αμοιβή.

Κανείς δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να κατανοήσει ότι αποτελεί τιμή για τη χώρα μας που ένας πρώην πρωθυπουργός της αξιολογείται ως μέρος της παγκόσμιας ελίτ στην παραγωγή ιδεών, κανείς σχολιαστής δεν ξόδεψε μερικά λεπτά για να αναλογιστεί αν έστω κι ένας άλλος Έλληνας πολιτικός θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο project.

Αναρωτιέμαι αν στις ΗΠΑ βρέθηκε κάποια εφημερίδα να σχολιάσει απαξιωτικά τον Bill Gates γράφοντας  ότι «βρήκε νέα δουλειά».

-Παντού χωράει μια ευθύνη Παπανδρέου.

Ας δούμε όμως τώρα και κάτι πιο σοβαρό, όπως φαίνεται ότι είναι το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που πρόσφατα αποκαλύφθηκε. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το μεγάλο party στήθηκε στο μεγαλύτερο μέρους του την περίοδο 2007-2009 με κεντρικό πρόσωπο τον Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος ήταν απόλυτα ταυτισμένος με το περιβάλλον του τέως Καταλληλότερου και νυν Σιωπηλότερου Κώστα Καραμανλή.

O Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη, παρόλο που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ ενώ στα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν χρήματα σε 5 διαφορετικά νομίσματα. Πόσο καλοπροαίρετος να είναι κανείς;

Δείτε όμως πως κάλυψε τη συγκεκριμένη είδηση η Realnews του γνωστού κ. Χατζηνικολάου. Οι συμπτώσεις γίνονται πρώτο θέμα και οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις γίνονται δευτερεύον θέμα και μόνο για να καταγραφεί η άποψη του βασικού κατηγορούμενου.


Εξάλλου, ο βασικός κατηγορούμενος δεν ήταν άγνωστος στην ιδιοκτησία της εφημερίδας μιας και είχε αξιολογηθεί,σχετικά πρόσφατα, ως κατάλληλος να εκφράσει και την άποψη του για την οικονομική κρίση, στη γνωστή πολιτική εκδοχή του αξέχαστου Ερωτοδικείου.

Κρίθηκε μάλιστα κατάλληλος σε μια εποχή που όλοι τον είχαν ξεχάσει ή φρόντιζαν να κρατήσουν αποστάσεις:


Σήμερα, ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργος Ελενόπουλος εξέδωσε μια ανακοίνωση για όλα τα σχετικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα:

«Για ακόμη μιά φορά, κάποιοι - όχι άγνωστοι - επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες. Αυτή τη φορά, θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΤΤ. 

Ποια είναι η πραγματικότητα και μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων δικαστικών αρχών; 
Ότι κάποιοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ χωρίς να έχουν προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις και χωρίς να τα εξυπηρετούν.Επ' αυτών βεβαίως, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. 

Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αν υπάρχει η παραμικρή σχέση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, του Γιώργου Παπανδρέου με το θέμα αυτό; Καμία. 

Και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Σε τι αποσκοπούν; 

Πρώτον, προφανώς να "μεταθέσουν" μέσω των πρωτοσέλιδων ευθύνες, αποκρύπτοντας ή και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Δεύτερον, να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Παιχνίδι που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας. Τρίτον, να φέρουν σε πέρας την εργολαβία που έχουν αναλάβει χωρίς αντίλογο. 

Ο λόγος;  Φαίνεται ότι, έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν και όχι λίγα, ούτε και μικρά - το αντίθετο. Και μάλιστα, προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Ποια είναι η αλήθεια;

Μια ματιά και μόνο στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι, χάρη σε αυτό οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες. 

Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτά επί του παρόντος, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για να μιλήσουμε "αναλυτικότερα". 

ΥΓ. 1. Ας γνωρίζουν όσοι ασχημονούν ότι, μπορεί να παραβλέπουν προσωρινά ή να μην αντιλαμβάνονται ότι όσο χτυπούν τον Γιώργο Παπανδρέου τόσο θα εντείνεται το αδιέξοδο το οποίο οι ίδιοι διαμόρφωσαν και ας είναι βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, με το πέρασμα του χρόνου, θα είναι οι πρώτοι που θα εισπράττουν τα επίχειρα των επιλογών τους. Ο φόβος που αισθάνονται από την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο, είναι κακός σύμβουλος.

ΥΓ. 2. Η υπόθεση των δανείων του ΤΤ, ουδεμία σχέση έχει με αυτήν των CDS, την οποία κάποιοι έστησαν επιχειρώντας να εμπλέξουν τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου - δηλαδή ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου - επί της οποίας και έκρινε η δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Καμμένου».