Μόλις 266 εντολές ελέγχου για τη λίστα Λαγκάρντ μέσα σε ένα χρόνο- Δεν αναμένονται άμεσα έσοδα

14.1.14

Το ΣΔΟΕ έχει δώσει 266 εντολές ελέγχου για τη λίστα Λαγκάρντ και ο ειδικός γραμματέας του Στ. Στασινόπουλος, που ενημερώνει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εκτιμά ότι οι 155 από αυτούς θα έχουν αποτέλεσμα εντός μηνός.

Ωστόσο ο Στ. Στασινόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση του ΣΔΟΕ στο γεγονός ότι το καλοκαίρι τα στελέχη του συμμετείχαν σε μηνιαίο σεμινάριο, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο έλεγχος μετά το καλοκαίρι, ενώ έπρεπε να ασχοληθεί και με την απόδοση του ΦΠΑ.

«Εκτός αυτών το ΣΔΟΕ καλείται να αντιμετωπίσει και την επικαιρότητα. Ξαφνικά σκάνε πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά θέματα. Κληθήκαμε να ελέγξουμε πολιτικό κόμμα, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις», υποστήριξε.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ανέφερε ότι από τα περίπου 1.700 ονόματα, τα 919 δεν εμφανίζουν υπόλοιπο στους λογαριασμούς τους, ενώ άλλοι καταθέτες φαίνεται να καλύπτουν τις καταθέσεις τους από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

(...)

Εκτίμησε ακόμη ότι χρήματα δεν θα εισέλθουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο καθώς «υπάρχουν άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια στη λίστα και άρα θα γίνουν προσφυγές γι’ αυτό και επιχειρούμε το πόρισμά μας να  είναι πλήρως δεμένο».


Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω απλά ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011 και σήμερα το ημερολόγιο γράφει «14 Ιανουαρίου 2014».

Που είναι εκείνοι που μας έλεγαν ότι από τη λίστα Λαγκάρντ μπορούν να αντληθούν άμεσα δισεκατομμύρια ευρώ; Πόση είναι η ζημιά του Δημοσίου για την οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών χωρίς καν αυτή να έχει προσδιορισθεί;

Δεν ντρέπεται κανείς τους;