Μπάχαλο με τα επόμενα βήματα συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με τους 58

22.1.14

Την κάθοδο του ΠΑΣΟΚ υπό το σχήμα «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» που ίδρυσαν οι «58», προανήγγειλε το βράδυ της Τρίτης από το Περιστέρι ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης.

H δήλωση του κ. Βούλγαρη αιφνιδίασε το ΠΑΣΟΚ, αναγκάζοντας μάλιστα τη Χαριλάου Τρικούπη να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο σχόλιο, που δείχνει μεν την ενόχληση του κόμματος αλλά δεν μας κάνει και φοβερά σοφότερους:

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύουμε στη δυναμική και την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Ισχύουν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η απόφαση της ΚΠΕ.

Το ΠΑΣΟΚ σέβεται όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες. Αξιώνει βεβαίως τον ίδιο σεβασμό όχι μόνο στην ιστορική του διαδρομή, αλλά και στον σημερινό του ρόλο για τη σταθερότητα της χώρας και την πορεία εξόδου από τη κρίση.

Με αυτά και με αυτά, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι στο τέλος θα υπάρξει κοινή εκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τους 58.

Δεν έχω μόνο αμφιβολίες για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ αλλά και για το πόσοι από τους 58 θα δεχθούν μέχρι τέλους να συμμετέχουν σε ένα σχήμα «ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι», πόσο μάλλον όταν οι δημοσκοπήσεις είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικές.