Ο Τραγάκης εκθέτει τον Καραμανλή πιο πολύ κι από τον Λιάπη

7.1.14


Σε μια απίστευτη ομολογία που δείχνει το εύρος της αναισθησίας και της δειλίας που χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προχώρησε σήμερα ο Γιάννης Τραγάκης.

Παραθέτω το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας:

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του 2005 είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Ακη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και τις αντίστοιχες συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Τραγάκης.

Ο τότε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του 2005 δηλώνει ότι είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη , ύψους 25.081.957 δολαρίων. Η διαδρομή του "μαύρου χρήματος" είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.

Είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο ‘πάρτι’ των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τραγάκης.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με λίγα λόγια, ο τότε πανίσχυρος Καραμανλής του 45% και των 165 εδρών δεν τόλμησε ούτε να πάει μέχρι τέλους με ένα σκάνδαλο που θα διέλυε τον πρωθυπουργό που διαδέχθηκε και θα προκαλούσε τεράστια ζημιά στο ΠΑΣΟΚ, στον μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο.

Έστησε μια Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα κι όταν αυτή έβγαλε λαβράκι, αυτός δίστασε και μάλιστα σε εποχή ευημερίας. Αυτός θα τα έβαζε εκείνη την εποχή με τους...νταβατζήδες;

Αυτό που το 2005 εντόπισε η Νέα Δημοκρατία, διώκεται σήμερα χάρη στη νομοθεσία που καθιέρωσε πολλά χρόνια αργότερα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αδιαφορώντας πλήρως αν θα στραφεί και ενάντια του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Μην ενοχλείστε πάντως από την αλήθεια. Συνεχίστε να βρίζετε τον Παπανδρέου και να θεωρείτε ότι οι Αμερικάνοι έριξαν τον «πατριώτη» Καραμανλή. Αφού έτσι σας είπαν, έτσι θα είναι.