Ομπάμα: Δεν νομίζω ότι η μαριχουάνα είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ

20.1.14


«Δεν νομίζω ότι η μαριχουάνα είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ», αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε άρθρο του στο φημισμένο περιοδικό New Yorker.

«Οπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου», γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα και σημειώνει ότι έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα της μαριχουάνας, λέγοντάς τους ότι είναι «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές».

Ο αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί καθώς, όπως αναφέρει, οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα «πέφτουν» πολύ πιο βαριές στις μειονότητες παρά σε άλλους αμερικανούς πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, επειδή «είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή παραβαίνει το νόμο αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται».

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ολόκληρη η σχετική συνέντευξη του στο New Yorker εδώ. Παρόμοιες θέσεις στην Ελλάδα εξέφρασε πρόσφατα με άρθρο του και ο Γιώργος Παπανδρέου εδώ.