Παραληρούν τα ακροδεξιά παιδιά του Αβέρωφ

9.1.14


Γίνονται τόσα πολλά απίθανα πράγματα σε αυτή τη χώρα που δεν προλαβαίνει πια κανείς να μετρά τις ακραίες τοποθετήσεις στελεχών του τεχνητού διπολισμού Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την εβδομάδα πάντως τις εντυπώσεις έκλεψαν τα παιδιά του Αβέρωφ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε περήφανα και χωρίς αστερίσκους ότι μπορεί μεν να αναγνωρίζει το δικαίωμα κάποιου να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν τον θέλει στο περιβάλλον του και δεν τον εμπιστεύεται στο δημόσιο βίο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άκης Γεροντόπουλος παρότρυνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάψουν (ναι, να κάψουν) την Αυγή, καθώς «δεν είναι εφημερίδα αυτή».

Εξάλλου, στο πλέον κεντρικό επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία με επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησε να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, τι κι αν επί των ημερών της οι τρομοκράτες το σκάνε σαν κύριοι από τα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι το μέτρο έχει χαθεί κι όσο κι αν τα ΜΜΕ προβάλουν δικαίως τις υστερικές πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς το ίδιο υστερικές και επικίνδυνες αποδεικνύονται και εκείνες οι πτέρυγες της Νέας Δημοκρατίας που ταυτίζονται με τα κηρύγματα μίσους των Χρυσαυγιτών.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η πόλωση μπορεί να υπονομεύσει τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Το ίδιο επισημαίνουν και οι Ευρωπαίοι αναλυτές επιχειρηματολογώντας γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιρλανδία.

Έχουμε μπλέξει για τα καλά. Τα παιδία παίζει και η χώρα καίγεται.