Συνειδητά παθητική η στάση της Αστυνομίας στη συμπλοκή που εξελίχθηκε στη δολοφονία Φύσσα

15.1.14


«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. δηλαδή αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Πάντως να γνωρίζετε, απ' ότι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με όπλα…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προς το κέντρο της Άμεσης Δράσης λίγες στιγμές πριν την δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα την 17η Σεπτεμβρίου 2013, στην Αμφιάλη.

Από την απομαγνητοφώνηση των διαλόγων, που αποκαλύπτει «Το Βήμα», μεταξύ αστυνομικών που έσπευσαν επί τόπου και του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει ότι στην κρίσιμη φάση ο ρόλος ορισμένων αστυνομικών ήταν «παθητικός» και είχαν δεχθεί τις διαβεβαιώσεις των μελών της Χρυσής Αυγής ότι «στόχος» τους ήταν αντιεξουσιαστές και όχι πολίτες που έβλεπαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια. Ωστόσο το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ ακούγεται να τους δίνει εντολή «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ»! Μια επιλογή που ίσως απέβη μοιραία.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι ανατριχιαστικό το να διαπιστώνει κανείς ότι οι πηγές της Αστυνομίας για μια συμπλοκή που εξελίχθηκε σε δολοφονία προέρχονταν από το στρατόπεδο των δολοφόνων.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αποτύχει να συζητήσουμε ψύχραιμα στο πως καταλήξαμε η Αστυνομία σε αυτή τη χώρα να διαπραγματεύεται με τη Χρυσή Αυγή για το ποιοι θα εμπλακούν στον καβγά και φυσικά στο να αποδέχεται ως απόλυτα φυσιολογικό και τον ίδιο τον καβγά.