Προς το Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου- Δυο εκλογές, δυο Βουλές αλλά μια...σύνοδος

12.1.14

Δεν υπάρχει παραγραφή για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισε την Κυριακή το Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε δικαστικοί που στελεχώνουν το Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα πως η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012 δεν επέφερε παραγραφή των αδικημάτων του πρώην υπουργού, καθώς η Βουλή της 8ης Μαΐου συνεδρίασε μονάχα μία ημέρα.

Μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια ανακρίσεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και παραπομπής του πρώην υπουργού στο ειδικό δικαστήριο.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια εντυπωσιακή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου η οποία αναμένεται να αμφισβητηθεί έντονα τόσο με νομικά όσο και με απλώς λογικά επιχειρήματα.

Όσο απεχθής και αν είναι η συνταγματική πρόβλεψη της τόσο σύντομης παραγραφής της ποινικής ευθύνης των υπουργών, το Δικαστικό Συμβούλιο όφειλε να την εφαρμόσει, αν και το ότι το η απόφαση βγήκε ομόφωνα χωρίς ούτε μισή αντίρρηση για το προφανές, δείχνει ότι οι δικαστές επηρεάστηκαν σημαντικά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Αποτελεί πάντως μέγιστο παράδοξο, ακόμα για τα ελληνικά δεδομένα, το να έχουν αναγνωριστεί οι δυο σύνοδοι από το ελληνικό Δημόσιο για την κατοχύρωση ασφαλιστικών ή άλλων δικαιωμάτων αλλά το Δικαστικό Συμβούλιο να διατυπώνει τη δική του εκδοχή για το πόσο κάνει 1+1.

Παρ' όλα αυτά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει τώρα την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα του, δίχως τα λαϊκίστικα ΜΜΕ να τον κατηγορούν ότι κρύφτηκε πίσω από την παραγραφή, όπως τόσοι και τόσοι τιμητές του δημόσιου βίου.

Ας ελπίσουμε ότι θα τους εξασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Υ.Γ Μιας και το έφερε η κουβέντα, πόσα λεφτά έχει εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο, σχεδόν 3 χρόνια μετά την αποχώρηση του κ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών;