Ε όχι και δεν έταξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ τον ουρανό με τα άστρα!

27.1.14

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην εφημερίδα «Παρασκήνιο»:

-Σε ότι αφορά τον απλό έλληνα πολίτη τον οποίο φτωχοποίησε η μνημονιακή πολιτική, πως θα ικανοποιήσετε τις, ίσως και υπερβολικές,  προσδοκίες του, που όντως έχει γιγαντώσει η πολιτική σας πρόταση;

Ποτέ δεν τάξαμε τον ουρανό με τα άστρα. Ποτέ δεν είπαμε «λεφτά υπάρχουν» όπως ο κ. Παπανδρέου. Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες όπως ο κ. Σαμαράς όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση.

Αντιθέτως, εξηγούμε στο λαό τις δυσκολίες της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και δεσμευόμαστε για ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Με πρώτο βήμα την αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έταξε κάποια στιγμή τον ουρανό με τα άστρα.

Αναρωτιέμαι αν έχει ξεχάσει έστω κι ένας τα περί κατάργησης του Μνημονίου «με ένα άρθρο σε ένα νόμο», αναρωτιέμαι ποιος δεν θυμάται την πρωτοβουλία «λογιστικής καταγραφής» του χρέους για να βρούμε πόσο είναι το επαχθές κομμάτι του κι άλλα πολλά τέτοια.

To ότι μπορεί πράγματι η ίδια η κ. Δούρου να μην έταξε ποτέ τον ουρανό με τα άστρα, δεν σημαίνει ότι το κόμμα της δεν το έκανε. Θα ήταν λοιπόν πιο χρήσιμο να έλεγε ότι «κακώς κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ τάζουν τον ουρανό με τα άστρα» παρά να προσπαθήσει να μας βγάλει τρελούς.