Στρατιωτική επιχείρηση της Χρυσής Αυγής στα μέρη του Παύλου Φύσσα- Τυχαία δεν υπήρξαν νεκροί (video)

26.1.14


Στα μέρη που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα επέστρεψε ο οργανωμένος όχλος της Χρυσής Αυγής και με στρατιωτικό βήμα «κατέλαβε» για λίγη ώρα μια γειτονιά και επιτέθηκε με λύσσα στον αυτο-οργανωμένο χώρο αλληλεγγύης «Ρεσάλτο».

Το video που αναρτήθηκε σήμερα στο Youtube δείχνει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να επιχειρούν οργανωμένα με πέτρες κατά του χώρου που προαναφέρθηκε, προκαλώντας πανικό στη γειτονιά αλλά πάντως χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους ή την κομματική τους προέλευση.

Οι πέτρες που εκτόξευσαν κατά του «Ρεσάλτο» θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν προκαλέσει τον θάνατο όσων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο χώρο ενώ σοκ προκαλεί η παρακάτω φωτογραφία, η οποία δείχνει ένα παιδικό δωμάτιο της διπλανής πολυκατοικίας να έχει «βομβαρδιστεί» με πέτρες των Χρυσαυγιτών που δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Σκεφθείτε απλά να υπήρχε ένα παιδί, όπως θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό, μέσα στο παρακάτω δωμάτιο:


Οι σκηνές της στρατιωτικής επιχειρήσεις στα πρώτα λεπτά του παρακάτω video:


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την επίθεση, μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και κατέβασαν πανό, που είχε αναρτηθεί προς τιμήν του, σε μια προσπάθεια προφανώς να πείσουν και τον τελευταίο πολίτη ότι η δολοφονία του νεαρού καλλιτέχνη αποτέλεσε συνειδητά επιλογή τους.

Πολλά είναι πάντως τα ερωτήματα που προκύπτουν και για την Αστυνομία. Γιατί δεν απέτρεψε τη στρατιωτική παρέλαση; Πόσα μέλη της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στα επεισόδια συνελήφθησαν ή έστω προσήχθησαν.

Και κυρίως: πώς εξηγεί η Αστυνομία την τόση μεγάλη επιχειρησιακή δυνατότητα μιας «εγκληματικής οργάνωσης» που υποτίθεται ότι έχει εξαρθρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της και η ηγεσία της βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής;