Την είδε Κατακουζηνός ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

7.1.14


Τη δόξα του ένδοξου βυζαντινολόγου κ. Κωνσταντίνου Κατακουζηνού φαίνεται ότι ζήλεψε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Όπως η γραφική φιγούρα που επινόησε ο Χάρης Ρώμας στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» με το οποίο εδώ και χρόνια μας ταΐζει καθημερινά o Ant1, έτσι και ο δήμαρχος Πειραιά ένιωσε χθες κάτι σαν απεσταλμένος του Θεού ή και συνεχιστής του Βυζαντίου, δηλώνοντας κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων:

«Κάθε τέτοια μέρα, κάθε χρόνο, ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το εθνικό μας λιμάνι, το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο της Ευρώπης είναι και η πρωτεύουσα της ορθοδοξίας. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και τους 'Ελληνες, από τον Πειραιά, το 2014 και το 'Αγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα, ώστε να σηματοδοτήσουμε την εξέλιξη τη θετική, το 2014 να απαλλαγεί η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός από το απεχθές μνημόνιο και να έχουμε λιγότερη ανεργία και μεγαλύτερη ελπίδα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Από όλες τις μπούρδες που είπε δεν ισχύει σχεδόν τίποτα, ούτε καν το ότι ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Τρέμω μόνο και στην ιδέα ότι αν ο Πειραιάς είναι η πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας ότι κυβερνήτης είναι ο Σεραφείμ...