Το κόμμα «Ανδρέας Λοβέρδος» ανοίγει την πόρτα επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ

27.1.14

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ Fm παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος Ανδρέας Λοβέρδος και μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Δεν ξανασκέφτομαι τους 58, διότι δεν είναι ο χώρος. Και σε χθεσινή μου συνέντευξη επέμεινα σ’ αυτό που εξέφρασα από την πρώτη στιγμή: να συγκλίνουν οι δυνάμεις του χώρου χωρίς να έχουν την ανάγκη μεσολαβητών και αυτών που θα είναι ενδιάμεσοι, είτε κατά παράκληση κάποιου είτε αυτοκλήτως.

Δεν χρειαζόμαστε οι πολιτικοί και οι δυνάμεις του χώρου ενδιαμέσους και γι’ αυτό προστίθενται οργανωμένες και δομημένες, όπως είναι το «Μπροστά», το «Π80», η «Δυναμική Ελλάδα» και τώρα τελευταία και οι 58. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για κανέναν.

Δεν θα έβλεπα αρνητικά την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να δω τι είναι, γιατί έγινε ονομαστική αναφορά στη «Νέα Ελλάδα» και σε εμένα προσωπικά. Οπότε, δεν θα την απέκλεια. Αντιθέτως, αν ήταν κάτι να πω πριν εισηγηθώ στο κόμμα μου πριν το σκεφτώ, θα έλεγα ότι το βλέπω θετικά. Για τους 58, λένε ότι είναι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι. Η Κεντροαριστερά έχει ανθρώπους που έχουν εκφραστεί στη Βουλή, έχει κόμματα και κινήσεις. Δεν είναι οι 58. Τους έχετε κάνει κυρίαρχο θέμα σ’ αυτήν την πορεία. Δικαίωμά σας, αλλά εδώ υπάρχουν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και εμείς, η «Νέα Ελλάδα», με δύο βουλευτές. Υπάρχουν κινήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς και σημασία έχει να αθροιστούμε. Δεν νομίζω ότι μας χωρίζει κάτι σημαντικό. Γιατί να υπάρχει η ομπρέλα των 58; Ομπρέλα θα είναι αυτό που θα συναποφασίσουμε, στο μέτρο που θα συμμετέχουμε όλοι.»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν θέλει κάποιος να αναζητήσει τα πραγματικά αίτια που ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην Κεντροαριστερά και στους πρωταγωνιστές του ας σκεφτεί το εξής απλό:

α) Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»
β) Η Λούκα Κατσέλη δεν είναι η Λούκα Κατσέλη αλλά η «Κοινωνική Συμφωνία»
γ) Ο Γιώργος Φλωρίδης δεν είναι ο Γιώργος Φλωρίδης αλλά ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος»
δ) Ο Ηλίας Μόσιαλος δεν είναι ο Ηλίας Μόσιαλος αλλά η «Δυναμική Ελλάδα»
ε) Οι διάφορες παρέες δεν είναι οι διάφορες παρέες αλλά οι «Πρωτοβουλίες Χ, Ψ, Ω».

Έχουν βέβαια κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Είναι όλοι ΠΑΣΟΚ, την έβγαλαν ζάχαρη επί Γιώργου Παπανδρέου (κάτι που ξεχνούν), γράφουν συνήθως τα ίδια κλισέ με λίγες αξιόλογες εξαιρέσεις, θέλουν μια «άλλη Ελλάδα» και μια «Κεντροαριστερά των αξιών», δεν έχουν κανένα σχέδιο για τη χώρα και έχουν τσακωθεί μεταξύ τους 2.000 φορές για καρέκλες που πια δεν υπάρχουν.

Αν δεν καταλαβαίνουν μεσήλικες άνθρωποι ότι το να βαφτίζουν «νέο κόμμα» ή «ανεξάρτητη κίνηση» τον προσωπικό τους μηχανισμό, τους εκθέτει και τους καταντά γραφικούς, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Μέχρι τότε, ας περιμένουμε τον Λοβέρδο «να εισηγηθεί στο κόμμα του» την πρόταση του...