Το «Relaunching Europe» πάει Θεσσαλονίκη!

15.1.14


Tο «Relaunching Europe», η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «Αποθήκη Γ» και θα αναζητήσει μέσα από διεξοδικό διάλογο, ιδέες και προτάσεις που να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση.

Νέοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, αναμένεται να λάβουν μέρος σε έναν ουσιαστικό διάλογο που θα προσφέρει τροφή για σκέψη κι έμπνευση για δράση και πολιτικές πρωτοβουλίες.

Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας από τα οποία υποφέρει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια αποδεδειγμένα οδηγούν σε αδιέξοδο. Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι αυτό το πολιτικό μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι υπάρχουσες πολιτικές προτάσεις φαίνεται να μην ικανοποιούν τους νέους. Και πολλοί από αυτούς ήδη δραστηριοποιούνται ψάχνοντας λύσεις μέσω της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Αυτούς τους νέους οφείλουμε να τους αφουγκραστούμε.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δυο πάνελ: στο πρώτο, επιτυχημένοι Έλληνες και ξένοι σε διάφορους κλάδους θα μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. Στο δεύτερο, που θα απαρτίζεται από πολιτικά πρόσωπα και ακαδημαϊκούς θα γίνει συζήτηση στη βάση των παρουσιάσεων του πρώτου πάνελ και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα με στόχο την κατάληξη σε προτάσεις πολιτικής.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.

Σύντομες εισαγωγικές ομιλίες θα κάνουν ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Hannes Swoboda και ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την εκδήλωση θα κλείσει η ευρωβουλεύτης του ΠαΣοΚ κι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Συλβάνα Ράπτη.

Στο πάνελ των πολιτικών θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάνννης Μπουτάρης, ο Ευρωβουλευτής του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματο Liem Hoang Ngoc, ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Δημήτρης Κούτρας κ.α. Καινοτόμες ιδέες και την εμπειρία τους θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων οι: Μάρκος Βερέμης (Upstream), Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (TEDxAthens, Nest Media, Found.ation), Δημήτρης Ρηγόπουλος (Καθημερινή), Νίκος Φιλίππου (πρώην καλαθοσφαιριστής και μάνατζερ της εθνικής ομάδας), Τάσος Φλάμπουρας (Aventurine) και Melanie Ulyatt (One to One Support Services). Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους. Εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες εδώ.