H υποκρίσια του Τσίπρα για τα «φαινόμενα εκφυλισμού» και το «ήθος της Αριστεράς»

16.1.14


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια χθεσινή αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ο του κόμματος, στην οποία γίνεται αναφορά σε «φαινόμενα εκφυλισμού».

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το ΒΗΜΑ:

(...)Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε μία έμμεση αλλά σαφή προειδοποίηση προς όσους βουλευτές ... παρεκτραπούν στο προσεχές διάστημα. «Το ότι είμαστε κόμμα δημοκρατικό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έννοια της συλλογικής προστασίας της προσπάθειάς μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Φανόμενα εκφυλιστικά, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Συμπεριφορές που ζημιώνουν και είναι αναντίστοιχες με το ήθος της Αριστεράς, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές και να μην αποδοκιμάζονται. Ειμαι βέβαιος ότι όλοι και όλες θα ανταποκριθούμε στα πιο δύσκολα, που είναι μπροστά μας». 

Ο κ. Τσίπρας απευθύνεται αυστηρά σε πολίτες με ασθενή μνήμη, ίσως γιατί τελικά είναι οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα. Ο ίδιος έσυρε πρώτος το χορό του εκφυλισμού της πολιτικής ζωής του τόπου χαρακτηρίζοντας Πινοσέτ τον Παπανδρέου, τονίζοντας ότι θα απελάσει την Τρόικα και κάνοντας συνεχώς αναλογίες μεταξύ Μνημονίου και Χούντας.

Ακόμα όμως κι αν κάποιος υποστηρίξει ότι η ευθύνη του ως πολιτικής μονάδας είναι περιορισμένη, η ευθύνη του ως αρχηγού ενός κόμματος είναι τεράστια.

Πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας συναίνεσε στην ουσιαστική αποπομπή του Πέτρου Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι είχε προηγηθεί εκείνη τη μέρα; Η παρακάτω δήλωση του βουλευτή του κόμματος Ευάγγελου Διαμαντόπουλου:


Το να χαρακτηρίζει ένας βουλευτής του κόμματος έναν άλλον έτσι κι ο πρόεδρος ουσιαστικά να ταυτίζεται μαζί του, δεν αποτελεί φαινόμενο εκφυλισμού;

Ας πάμε όμως και στο ήθος της Αριστεράς το οποίο υποφέρει από τον μιξ-γκριλ όχλο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ενοχληθεί από τις κατά καιρού άθλιες δηλώσεις του βουλευτή του Στάθη Παναγούλη στη Βουλή; Δεν ντράπηκε όταν είδε βουλευτές του να τσακώνονται σαν χούλιγκανς σε συνεδρίαση της περιφέρειας Αττικής; Δεν έπαθε σοκ όταν είδε το show της Ζωής Κωνσταντοπούλου έξω από την ΕΡΤ;

Τι τον ενοχλεί; Ο εκφυλισμός εντός των τειχών; Όταν θύματα του εκφυλισμού είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, δεν του καίγεται καρφί;