Υποτιμά τον ρόλο της Παναγίας στη μείωση των τιμών ο Κωστής Χατζηδάκης- Μήπως είναι άθεος;

26.1.14


Υπέρ της εφαρμογής όλων των αλλαγών που προτείνει ο ΟΟΣΑ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά τάσσεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής.

«Δεν μπορεί να είμαστε ένα πολιτικό σύστημα που θα είναι ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στο αλεύρι. Λόγω της κρίσης έχουν περικοπεί μισθοί, συντάξεις, αναπηρικά επιδόματα. Δεν μπορεί λοιπόν να γίνουν αδικαιολόγητες παραχωρήσεις σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ακρίβειας.

Επισημαίνει πως από τις υφιστάμενες προστατευτικές διατάξεις για διάφορα προϊόντα «λίγοι κερδίζουν» και εκατομμύρια καταναλωτές επιβαρύνονται. Χωρίς παρεμβάσεις για την αύξηση του ανταγωνισμού, το «μόνο που μας απομένει είναι τα τάματα στην Παναγία [...] Και με τάματα δεν πέφτουν οι τιμές», συμπληρώνει με νόημα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει πως η πώληση μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων εκτός φαρμακείων επιτρέπεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οδηγεί σε αισθητά χαμηλότερες τιμές, ενώ αναφορικά με το γάλα υπογραμμίζει πως το γάλα μίας ή δύο ημερών θα αυξήσει την τοπική δύναμη των συνεταιριστικών βιομηχανιών.

Υπενθυμίζεται πως οι φαρμακοποιοί έχουν προειδοποιήσει πως πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων θα συνιστά «αιτία πολέμου», με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να στηρίζει τη θέση τους.

Στο μέτωπο του γάλακτος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει επανειλημμένα δηλώσει αντίθετη στην άρση του κανόνα διατηρησιμότητας πέντε ημερών για το φρέσκο γάλα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο να εξαπολύει πρόσφατα ευθείες «βολές» κατά του κ. Χατζηδάκη.

Πηγή: ΣΚΑΙ  

Σχόλιο Παραπολιτικής: Φαντάζομαι ότι αργά ή γρήγορα αυτή η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη θα προκαλέσει τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προσφάτως ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό αν είναι άθεος.

Παλαιότερα μάλιστα, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με τον Θεό, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του με την Τρόικα, χωρίς πάντως να μας αποκαλύψει ποιος πήρε την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης ομιλίας ή έστω τι χροιά είχε η φωνή του Θεού.


Αν πάντως κάποιος ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης, ο Κωστής Χατζηδάκης με τη δήλωση αυτή αναδεικνύει την τεράστια αντίφαση της κυβέρνησης του η οποία αρνείται να απελευθερώσει συγκεκριμένες αγορές σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Μια κυβέρνηση η οποία μειώνει τον κατώτατο μισθό ώστε ο παραγωγός γάλακτος να προσλαμβάνει υπαλλήλους με χαμηλότερο κόστος αλλά ταυτόχρονα δεν απελευθερώνει την αγορά κι έτσι ο παραγωγός με χαμηλότερο εργατικό κόστος πουλάει το γάλα στην ίδια τιμή, χωρίς ανταγωνισμό από άλλες χώρες.

Αν έχεις μπάρμπα από την Κορώνη, όλα γίνονται.